Aj keď je OnePlus 6 po každej stránke takmer dokonalým smartfónom, nevyhol sa jednej závažnej bezpečnostnej chybe.

Táto chyba dokáže zdatným hackerom pootvoriť dvierka pre vstup do zariadenia. Tak môžu získať neobmedzený prístup ku všetkým údajom, ktoré sa v smartfóne nachádzajú. To všetko jednoduchým prepojením pomocou PC.

Táto chyba je spôsobená zlým naprogramovaním bootloadera, ktorý nemá správnu konfiguráciu uzamknutia. Ukázalo sa, že OnePlus 6 umožní zaviesť ľubovoľný kód a to aj vtedy, keď je bootloader “údajne” uzamknutý.

Aj keď sa táto závažná bezpečnostná chyba objavila, nie je dôvod na paniku. Pokiaľ by chcel niekto zneužiť takto zraniteľné zariadenie, musel by sa dostať k vášmu telefónu, USB káblu a počítaču. Tento scenár nie je príliš pravdepodobný, pokiaľ vám niekto smartfón neukradne.

Spoločnosť OnePlus podala vyhlásenie, že oprava je na ceste a odporúča, aby ste mali váš OnePlus 6 stále pri sebe a nespúšťali z neho oči.

Pri tejto bezpečnostnej chybe je malá pravdepodobnosť, že ju niekto zneužije. Je pritom zarážajúce, že sa týka základných bezpečnostných opatrení celého systému a spoločnosť OnePlus si to neustrážila.

Verzia systému OxygenOS 5.1.6 stále má zavádzací bootloader, ktorý túto chybu obsahuje, takže opravenie chyby sa očakáva až vo verzii 5.1.7.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

OnePlus 6 predstavený: Zabiják vlajkových lodí v plnej zbroji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.