3,5 mm adaptér nie je súčasťou balenia iPhonov pre rok 2018 a ani nových balení starších modelov.

Apple predstavil nové iPhony pre rok 2018. Konkrétne ide o tri zariadenia a to iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max. Podrobne sa im venujeme v samostatných článkoch.

Pokiaľ zvažujete kúpu niektorého z nových smartfónov od Applu, možno sa vám zíde informácia o tom, že v balení sa už nenachádza redukcia z Lightning konektora na 3,5 mm jack. Tú si budete musieť v prípade záujmu kúpiť samostatne, v obchodoch sa predáva za 9 eur.

Dôležité je spomenúť, že 3,5 mm adaptér nenájdete v balení nových iPhonov, avšak ani v nových baleniach starších modelov. To znamená, že ak si kúpite iPhone 7 alebo iPhone 8 s predinštalovaným operačným systémom iOS 12, v balení 3,5 mm adaptér takisto nebudete mať. Tieto telefóny pritom 3,5 mm redukciu v dobe uvedenia na trh ponúkali.

3,5 mm redukciu nehľadajte ani v nových baleniach iPhonu 7 a 8

Iba s pomalou nabíjačkou

V nových baleniach iPhonov sa nachádzajú slúchadlá EarPods s konektorom Lightning, napájací a dátový Lightning kábel a tiež aj pomalá 5 W nabíjačka. Nepotvrdili sa teda fámy o tom, že tohtoročné iPhony budú priamo v základnom balení obsahovať rýchlu nabíjačku.

Minuloročný iPhone X sme s pribalenou nabíjačkou nabíjali takmer 3,5 hodiny. Uvidíme, ako na tom budú tohtoročné modely. Obávame sa však, že nabíjanie iPhonu XS Max bude atakovať hranicu 4 hodín…

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

iPhone XS, XS Max a XR: Toto sú slovenské ceny iPhonov pre rok 2018 (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit