Za posledný rok sme boli svedkami, ako sa výrobcovia smartfónov snažili zmenšovať rámiky okolo displejov.

Väčšina výrobcov v roku 2018 volilo výrez, zatiaľ čo iní experimentovali aj s ďalšími alternatívami. V tomto roku budeme vidieť čoraz viac inovácií, pretože výrobcovia mobilných zariadení budú naďalej zisťovať u používateľov, čo bude pre nich najlepšie. Počas víkendu sa objavil nový únik, na ktorom je pravdepodobne zachytený nástupca modelu OnePlus 6T. Ten s najväčšou pravdepodobnosťou obsahuje posuvný mechanizmus, ktorý by mal úplne vytlačiť výrez zo smartfónu.

Fotografia obsahuje dve maskované zariadenia. Smartfón napravo je podľa indícií OnePlus 6T. Toto tvrdenie je podložené výrezom v tvare kvapky, ikonami, widgetom a tapetou. Na ľavej strane sa nachádza zatiaľ neznáme zariadenie, ktoré by mohlo byť prototypom modelu OnePlus 7. Rovnako, ako v prípade modelu 6T, je vyobrazené s prvkami OxygenOS.

Druhé, neznáme zariadenie je taktiež maskované, aby počas testovacej fázy neboli pre verejnosť plne rozpoznateľné prípadné vylepšenie, ktoré sa zdajú byť zásadné. Nakoľko maskovacie púzdro obsahuje nad smartfónom výrezy je zrejmé, že zariadenie obsahuje posuvný mechanizmus, ktorý predpripravené otvory v obale vyplní iba v prípade potreby, napríklad pri aktivácii prednej kamery.

Dohad: OnePlus 7 naľavo, OnePlus 6T napravo

Z fotografie je aj vidieť, že domnelý OnePlus 7, by mal mať naozaj tenké rámiky. Pokiaľ sa pozorne pozrieme nad tlačidlo napájania (napravo), tak môžeme vidieť červený prvok, ktorým bude pravdepodobne posuvný volič režimov – tzv. Alert slider. Tlačidlá na reguláciu hlasitosti sa nachádzajú naľavo.

Je dôležité poznamenať, že do predstavenia OnePlus 7 zostáva ešte pomerne veľa času, takže sa najskôr ešte nepozeráme na konečný dizajn. Nie je vôbec tajomstvom, že výrobcovia pred samotným predstavením konečného produktu, pracujú s desiatkami prototypov.

Zatiaľ sa ani nevie, či model OnePlus 5G bude mať rovnaký dizajn, ako OnePlus 7. S istotou vieme povedať, že do smartfónu sa určite dostane Snapdragon 855, ako aj technológia rýchleho nabíjania Warp Charge 30, z nedávno predstaveného OnePlus 6T McLaren.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Oneplus 6 vs. Honor Play vs. Samsung Galaxy S9+

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.