Do predstavenia ďalšieho modelu od OnePlus, ostáva ešte nejaký ten týždeň.

Najnovšie sa pripravované zariadenie objavilo na stránkach predajcu, s takmer kompletnými špecifikáciami. Pred pár dňami sme sa mohli viac dozvedieť aj o dizajne, takže s príchodom vlajkovej lode roka 2019, môžeme očakávať nový prvok, v podobe vysúvacej prednej kamery. Práve toto riešenie by malo zabezpečiť pevnú konštrukciu a maximálny pomer displeja k telu zariadenia.

Obrázok predajcu znázorňuje smartfón OnePlus 7 iba z prednej strany. Je tak potvrdený bezrámikový dizajn, na ktorý veľa používateľov čaká. Jediné, čo na tomto obrázku výrazne nezodpovedá očakávaniam, je chýbajúci volič režimov, ktorý by sa mal nachádzať nad tlačidlom napájania, na pravej strane hore.

Pokiaľ sa pozrieme detailnejšie aj na tlačidlá hlasitosti, tak v prípade nového obrázka sú delené, čo taktiež nezodpovedá renderom, ktoré sme mohli vidieť pár dní dozadu. Tieto obrázky boli zverejnené spoľahlivým zdrojom OnLeaks, o ktoré sa vieme „oprieť viac .   

Predajca na svojej stránke uviedol aj bližšie parametre OnePlus 7, ktoré obsahujú čipset Snapdragon 855, až 12 GB RAM a nadstavbu OxygenOS, ktorá pracuje na Androide Pie. Smartfón má podľa stránky, dostať do výbavy 6,5-palcový Optic Amoled displej a na zadnej strane sa má vynímať trojica fotoaparátov, ktorá pozostáva z 48 Mpx, 20 Mpx a 16 Mpx snímačov. Na videohovory by sa mal používať 16 Mpx výsuvný fotoaparát.

OnePlus 7 má ďalej dostať do výbavy až 256 GB internej pamäte. Dostatok energie by mala mať na starosti 4 000 mAh batéria. Aj keď v prípade parametrov, ktoré zverejnil predajca na svojej stránke, sme sa nedozvedeli v podstate nič nové, tak za zmienku určite stojí, že batéria sa bude dať nabiť rýchlym, 44W Dash Charge (Warp) nabíjaním. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že pripravovaná novinka sa bude nabíjať super-rýchlym VOOC Fast Charging nabíjaním, ktoré môžeme  vidieť v zariadeniach Oppo. 

Keďže OnePlus je dcérskou spoločnosťou Oppo, je tak možné, že po patentových prestrelkách, sa aj do smartfónov OnePlus, nakoniec dostane VOOC nabíjanie (Super VOOC ?), namiesto terajšieho strohého označenia Fast Charge (platí pre model 6T). OnePlus používa pre rýchlejšiu technológiu nabíjania označenie Warp Charge, ktorá sa na stránkach OnePlus objavuje zatiaľ iba pri modeli 6T McLaren Edition.

Zdroj: GizTop

Prečítajte si aj:

OnePlus 7 na nových renderoch prezrádza použitie výsuvného selfie fotoaparátu (fotogaléria + video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.