S príchodom modelu OnePlus 3 odprezentovala spoločnosť aj svoju vlastnú metódu rýchleho nabíjania.

Nabíjacia technológia Dash Charge sľubovala, že počas 30 minút nabíjania dostane zariadenie dostatok energie na celý deň. Po predstavení v domovskej Číne požiadala spoločnosť o registráciu ochrannej známky pre túto technológiu aj na rôznych trhoch sveta.

Niekoľko rokov sme sa mohli stretávať s názvom Dash Charge aj u nás. Priamo v redakcii sme si mohli vyskúšať výhody tohto spôsobu nabíjania a spravil na nás dojem. Už počas tohto obdobia sa spoločnosti Bragi a Amazon postavili proti registrácii tejto ochrannej známky. Hlavne prvá menovaná spoločnosť zdôvodnila svoje výhrady tým, že už má vo svojom portfóliu slúchadlá s názvom Bragi Dash.

Spoločnosť Amazon na druhej strane ponúka Dash Replenishment, ktorý umožňuje zakúpenie ich produktov. Z dôvodu týchto dvoch tvrdení bola ochranná známka spoločnosti OnePlus nakoniec v marci Európskou úniou zamietnutá. Odvtedy stihla spoločnosť z webových stránok odstrániť všetky odkazy na názov Dash Charge.

Zdá sa, že OnePlus má pripravené nové označenie pre svoju nabíjaciu technológiu.

Včera spoločnosť požiadala o registráciu ochrannej známky pre Warp Charge a jej sprievodné logo. V Európskej únii chce nim označovať dátové káble, napájacie adaptéry, bezdrôtové nabíjačky a ďalšie príslušenstvo. Nakoľko ide len o registráciu ochrannej známky, zatiaľ neexistuje žiadny časový údaj o začatí používania označenia Warp Charge.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Detailná recenzia: OnePlus 3T je štvrtý „Flagship Killer“ od OnePlus

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.