Smartfónom OnePlus doteraz chýbala k plnej výbave aj oficiálna IP odolnosť.

Najnovšie sa však zdá, že tento štandard ochrany sa objaví, pretože sa začínajú objavovať informácie, že séria OnePlus 8 má získať odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. Dávnejšie spoločnosť OnePlus uviedla, že jej smartfóny kvôli zachovaniu priaznivej ceny nedostanú oficiálnu certifikáciu IP, pretože by to zvýšilo celkové náklady. V konečnom dôsledku by sa tak zvýšila konečná cena o pár desiatok dolárov.

Je však pravda, že smartfóny OnePlus sú do istej miery odolné voči vode a prachu. Bolo by tak rozhodne skvelou správou, ak by nadchádzajúca vlajková loď spoločnosti dostala oficiálny certifikát. Keďže tieto informácie nemáme oficiálne potvrdené spoločnosťou, treba ich brať s rezervou.

Známy leakster zverejnil na Twitteri obrázok údajného smartfónu OnePlus, ktorý prekrýva slovo Water, teda voda. To naznačuje, že séria pripravovaných smartfónov môže napokon skutočne mať IP certifikáciu. Teraz nie je známe, či bude model OnePlus 8 Pro jediným, ktorý ho získa, alebo ho môžeme očakávať aj na ďalších modeloch série 8.

Oficiálna ochrana bude predovšetkým ponúkať používateľom smartfónov OnePlus väčšiu istotu, ako iba demonštračné video s OnePlus 7 Pro, kde bol smartfón ponorený do vedra s vodou. Aj keď samotná spoločnosť považuje rating za zbytočný, určite stojí za to, aby bola odolnosť voči vode a prachu oficiálne podložená aj IP-čkom. 

Rozhodne to môže pomôcť v konkurenčnom boji s inými výrobcami, ktorí tento IP rating pri vlajkových lodiach ponúka už niekoľko rokov. 

Zdroj: Gizmochina

Prečítajte si aj:

OnePlus 8 Pro môže byť prvým smartfónom značky s bezdrôtovým nabíjaním

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.