Po nedávnom dôkladnom vyšetrovaní portálu AnandTech bola pri modeloch OnePlus 9 a 9 Pro objavená veľmi zaujímavá „optimalizácia aplikácií“.

OxygenOS analyzuje aplikácie, ktoré navrhujú obmedzenie výkonu, čo má zabezpečiť vyššiu výdrž batérie. OxygenOS pritom neponúkal obmedzenie výkonu pri porovnávacích aplikáciách, čo Geekbench považuje za podvádzanie.

Práve z tohto dôvodu porovnávacia platforma Geekbench pristúpila k odstráneniu OnePlus 9 a 9 Pro z jej databázy. Geekbench tvrdí, že systém rozhoduje o výkone skôr na základe identifikátorov aplikácií ako na základe ich správania. Systém teda vyhľadáva konkrétne aplikácie, ktoré skôr využívajú plný výkon, než aby zvyšovali výkon, keď si to niektorá aplikácia vyžaduje.

V každom prípade ide podľa Geekbench o manipuláciu s výkonom a platforma bude tiež skúmať ďalšie zariadenia OnePlus, aby zistila, či rovnakú taktiku nevyužívajú aj iné zariadenia OnePlus. Nejde pritom o rovnaký prípad manipulácia s výsledkami, aké sme mohli vidieť už v minulosti.

Je pritom otázne, ako sa celá situácia vyvinie a či OnePlus podnikne nejaké kroky. Spoločnosť k vzniknutej situácii zatiaľ nevydala oficiálne stanovisko.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 9 Pro: Neskutočná vlajková loď (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.