Model Pro navyše dostane fotoaparát s neskutočným výkonom.

OnePlus 9 a 9 Pro budú predstavené za necelé dva týždne a v týchto dňoch sa začína objavovať čoraz väčšie množstvo únikov, vrátane obrázkov všetkých farieb, v ktorých budú novinky dostupné.

Generálny riaditeľ spoločnosti zároveň oficiálne predstavil senzor pre fotoaparáty Sony IMX789, ktorý bude pre spoločnosť exkluzívny. Obidva telefóny sa dokonca objavili na porovnávacej platforme Geekbench. Tá odhalila, že obidva modely budú mať verziu s 12 GB RAM.

OnePlus 9 bude k dispozícii v troch farebných prevedeniach – čiernom, fialovom a modrom. Na zadnej strane bude mať tri fotoaparáty, ktoré boli vyvíjané v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad a tiež dvojtónový LED blesk. Predný strana bude mať po stranách 2,5D zakrivenie. 

OnePlus 9 Pro bude mať na zadnej strane štyri fotoaparáty, čo bude jediný dizajnový prvok, ktorým sa bude odlišovať od štandardnej verzie. Model bude dostupný v čiernej, tmavozelenej a bielej farbe. Zadná stena bude pravdepodobne sklenená. 

Vieme, že ultraširokouhlý fotoaparát bude mať rozlíšenie 48 Mpx a bude využívať senzor IMX766. Najnovšie však Pete Lau prezradil viac informácií aj o snímači IMX789 pre hlavný fotoaparát. Podporovať bude nahrávanie 4K videa až pri 120fps, zatiaľ čo OnePlus 9 Pro bude mať režim Hasselblad Pro, ktorý dokáže snímať obrázky v 12bitovom RAW formáte.

Vo výsledku to znamená 68,7 miliárd farieb, čo je 64-krát viac ako v prípade iných vlajkových lodí. To znie skutočne zaujímavo aj pre profesionálnych fotografov.

Predstavenie noviniek je naplánované na 23. marca.

 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 9 spoznáme 23. marca: Prinesie nekompromisnú fotografickú výbavu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.