Nová spolupráca spoločností OnePlus a Hasselblad má priniesť zásadné vylepšenia v oblasti mobilnej fotografie. 

OnePlus dnes oficiálne oznámilo trojročné partnerstvo s výrobcom fotoaparátov Hasselblad. Výsledok novej spolupráce uvidíme už čoskoro vo vylepšenom kamerovom systéme – Hasselblad Camera for Mobile – pre novú sériu OnePlus 9, ktorá má byť globálne uvedená už 23. marca. Spolupráca oboch spoločností má ťažiť zo špičkovej hardvérovej a výpočtovej fotografii spoločnosti OnePlus a bohatých estetických znalostí spoločnosti Hasselblad v oblasti tradičnej fotografii. 

Už 80 rokov je Hasselblad priekopníkom vo vysoko výkonnej technológii fotoaparátov, vďaka ktorej sa stal svetovým lídrom v oblasti digitálnych stredoformátových fotoaparátov a objektívov. Pomocou fotoaparátov Hasselblad boli zachytené viaceré ikonické momenty, vrátane prvých krokov človeka na Mesiaci. Vďaka úzkej spolupráci v oblasti výskumu a vývoja budú teraz spoločnosti OnePlus a Hasselblad spolupracovať na dodávaní výrazne vylepšených kamerových systémov pre budúce smartfóny OnePlus, vrátane nadchádzajúcej série OnePlus 9.

OnePlus 9 HasselbladZdroj: TuttoAndroid

Zdroj: TuttoAndroid

Partnerstvo sa bude v priebehu nasledujúcich troch rokov neustále rozvíjať, počnúc softvérovými vylepšeniami vrátane ladenia farieb a kalibrácie snímačov, až po ďalšie vylepšenia v budúcnosti. 

Medzi hlavnými inováciami, ktoré budú uvedené so smartfónmi OnePlus 9, sa nachádza aj pokročilá kalibrácia farieb. Cieľom nového riešenia Natural Color Calibration with Hasselblad, je priniesť fotografie, ktoré sú farebne presné a prirodzené. 

Režim Hasselblad Pro bol vylepšený o nové používateľské rozhranie založené na softvéri na spracovanie obrázkov Hasselblad, aby používateľom poskytol autentický vzhľad a dojem z Hasselbladu, ako aj jeho profesionálne možnosti. Séria OnePlus 9 bude predstavená online 23. marca o 15:00. 

Online prenos z predstavenia série OnePlus 9 môžete sledovať na tomto odkaze.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10S oficiálne príde už 10. marca

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.