Novinka OnePlus 9 dostane fotoaparáty od spoločnosti Hasselblad.

V decembri 2020 sme zverejnili správu, že čínska spoločnosť v spolupráci s nemeckou Leicou, pripravuje pre sériu OnePlus 9 celkom nový kamerový modul. Hlavným dôvodom spolupráce malo byť skvalitnenie fotografických možností OnePlus smartfónov.

Neskôr sa objavili informácie, že Huawei je na trhu so smartfónmi aj naďalej exkluzívnym partnerom Leicy. OnePlus tak momentálne nemá šancu získať moduly a technológie tejto značky. OnePlus sa však nevzdal spolupráce s poprednými výrobcami fotoaparátov a nadviazal nové partnerstvo.

Najnovšie boli zverejnené viaceré fotografie zobrazujúce skutočný smartfón OnePlus s kamerou a logom Hasselblad. To naznačuje, že OnePlus sa spojí s týmto tradičným výrobcom a vytvorí mobilný zobrazovací systém.

OnePlus 9 Hasselblad

Zdroj: GizChina

Spoločnosť Hasselblad vznikla v roku 1841. Pôvodne vyrábala vojenské kamery a dokonca aj Neil Armstrong túto značku použil na prvú fotografiu po pristáti na Mesiaci.

Spolupráca so spoločnosťou OnePlus prinesie nové technológie do mobilných fotoaparátov. Séria OnePlus 9 tiež poskytne používateľom lepšie fotografické efekty. OnePlus tiež prezradilo, že tento rok bude do svojich fotoaparátov výrazne investovať, aby sa stali najlepšími na svete.

Súčasťou smartfónov série OnePlus 9 bude Oled displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, tradičná funkčná výbava a samozrejme najvýkonnejší hardvér v podaní Snapdragonu 888.

Zdroj: GizChina

Titulný obrázok: TuttoAndroid

Prečítajte si aj: 

OnePlus Nord N10 5G: Dobrá cena bez veľkých kompromisov (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.