Od uvedenia Huawei P9 sa stala nemecká Leica partnerom Huawei.

Od roku 2016 tak začala Leica Huaweiu pomáhať pri zdokonaľovaní fotoaparátov v smartfónoch. OnePlus si je rovnako vedomé faktu, že optika má veľký vplyv na kvalitu fotografií. OnePlus sa tak rozhodlo prizvať k spolupráci práve Leicu.

Portál GizmoChina informuje, že OnePlus má v úmysle využiť služby spoločnosti Leica vo svojich budúcich telefónoch. Čínsky výrobca pritom správu nijako nekomentoval a túto informáciu môže utajovať až do vydania série OnePlus 9, ktorú by sme mali spoznať v marci 2021. Nové správy sú však v súlade so želaním samotného OnePlus, ktorý sa chce zamerať na zlepšenie fotografickým schopností svojich smartfónov a posunúť ich na novú úroveň.

Keďže Huawei má na globálnom trhu oslabenú pozíciu, viacero veľkých spoločností sa snaží získať jeho podiel pre seba. To aj vysvetľuje skutočnosť, že niekoľko čínskych výrobcov sa rozhodlo pre zdokonalenie fotoaparátov. Aj vivo si k spolupráci prizvalo nemecký Zeiss, ktorý s Nokiou spolupracuje veľmi dlho. Budúci rok bude rozhodne zaujímavým aj z pohľadu mobilných fotoaparátov. 

Dostane sa medzi top fotomobily aj OnePlus 9?

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

ZEISS získava nového partnera v oblasti mobilnej fotografie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.