Smartfón na každodenné používanie, ktorý má o niečo viac funkcií, ako by ste čakali

Spoločnosť OnePlus pomerne nečakane predstavila najnovší prírastok vo svojom portfóliu. Svetlo oficiálneho sveta uzrel OnePlus Nord CE 5G, kde CE znamená Core Edition. Najnovší člen portfólia smartfónov z rodiny Nord prináša viac funkcií za nižšiu cenu a to všetko zabalené do efektného dizajnu.

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G. Zdroj: OnePlus

Slušná výbava a rýchle nabíjanie

Nord CE do boja prináša trojitý fotoaparát s maximálnym rozlíšením 64 MPx, ďalej 90 Hz AMOLED displej s plynulým zobrazovaním, výkonný procesor Snapdragon 750G 5G a vylepšené nabíjanie Warp Charge 30T Plus. Všetko je postavené na operačnom systéme Android s Google službami a rozhraním OxygenOS 11 od OnePlus.

OnePlus Nord CE 5G prichádza s batériou s kapacitou až 4500 mAh, ale vďaka vylepšenej technológii nabíjania Warp Charge 30T Plus sa batéria stále nabíja rovnakou intenzitou. Nabitie z 0 na 70 % kapacity tak trvá len pol hodiny. Rovnako ako všetky zariadenia OnePlus, aj Nord CE sa pri nabíjaní prispôsobuje tak, aby sa skrátil čas, kedy má batéria plnú 100 % kapacitu. To pomáha udržať dobrý stav batérie dlhodobo, aj keď nechávate tento telefón na nabíjačke počas celej noci.

Základom telefónu Nord CE je mobilná platforma Qualcomm Snapdragon 750G 5G, ktorá vďaka procesoru Kryo 570 a grafickému procesoru Adreno 619 ponúka oproti svojmu predchodcovi 20 % nárast výkonu CPU a 10 % nárast výkonu GPU. Pokročilý AI Engine poskytuje plynulý zážitok z používania prejavujúci sa napr. vo vylepšenom hraní hier.

OxygenOS 11 na palube

Nord CE sa dodáva s predinštalovaným systémom OxygenOS 11 s možnosťou nastavenia tmavého režimu, Always-On displeja a pod. Okrem toho bol systém OOS 11 optimalizovaný na ovládanie jednou rukou aj vďaka premiestneniu dotykových ovládacích prvkov. Na Nord CE dostanete dva roky softvérových aktualizácií a tri roky bezpečnostných aktualizácií.

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G. Zdroj: OnePlus

Nord CE je vybavený zostavou troch zadných fotoaparátov so 64 MPx hlavným fotoaparátom so sveteľnosťou f/1,79. Ten zachytáva ostré snímky s detailami, Ďalej je tu 119° ultraširokouhlý objektív. Na prednej strane je Nord CE vybavený 16 MPx selfie fotoaparátom.

OnePlus Nord CE je prirodzene vybavený režimom Nočný režim na kvalitnejšie fotky pri slabom osvetlení. V tomto režime Nord CE zhotoví až osem snímok s rôznou expozíciou a spojí ich dokopy. Takto vyniknú detaily a vzniknú jasnejšie a dramatickejšie fotografie. Displej Nord CE má uhlopriečku 6,43 palca a je to 90 Hz AMOLED displej s podporou technológie HDR10+.

Extra tenký

Dizajn telefónu je veľmi tenký, má len 7,9 mm a hmotnosť 170 gramov. Znižovanie hrúbky tu však neznamená odoberanie funkcií. Nord CE má funkčnú výbavu obohatenú, osobne nás teší napríklad 3,5 mm audio jack pre slúchadlá a mikrofón. Nord CE sa dodáva v troch farebných prevedeniach: Charcoal Ink, Silver Ray a Blue Void.  Posledná z nich sa vyznačuje matnou povrchovou úpravou odolnou voči odtlačkom prstov.

S telefónom sa budete môcť oboznámiť aj vo virtuálnej realite  a to až do 30. júna 2021. Ak sa chcete dozvedieť naše dojmy z používania tohto telefónu, našu recenziu zverejníme 14. júna o 9 hodine.

Video z extrémneho rozbaľovania si môžete pozrieť tu

 

Čo to bude stáť?

OnePlus Nord CE 5G sa bude predávať na OnePlus.com a miestnych predajcov od 21. júna 2021. Dostupný bude aj u niektorých operátorov na Slovensku. Exkluzívny predpredaj s garanciou dodania telefónu do 14. 6. už začal na stránke OnePlus.com.

Ceny sú nasledovné: kombinácia 6 GB RAM a 128 GB ROM vo farbe Chorcoal Ink (uhľový atrament) stojí 299 eur, kombinácia 8 GB RAM a 128 GB ROM vo farbe modrej a uhľový atrament je za 329 eur. Najvyššia kombinácia 12 GB RAM a 256 GB RAM je za 399 eur. Tá je vo farbe uhľový atrament, modrá a exkluzívne Silver Ray (Strieborný lúč).

Fotogaléria

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.