Už prvá generácia nás dokázala prekvapiť.

Pôvodné OnePlus Buds Pro sme testovali pred viac ako rokom, pričom v cenovej kategórii do 150 eur ponúkali skvelý zvuk a dobrú výbavu. Keďže od ich uvedenia ubehlo už pomerne veľa času, OnePlus pripravuje nástupcu s označením Buds Pro 2. Očakávame, že slúchadlá sa na trhu objavia už o niekoľko dní.

Správy z portálu GSMArena nám teraz prezrádzajú technické parametre novej generácie TWS slúchadiel spoločnosti OnePlus. Zdroj tvrdí, že v každom slúchadle budú mať dva meniče – jeden 11 mm a druhý 6 mm. Táto konfigurácia nám až príliš pripomína ďalšie nami testované slúchadlá Oppo Enco X2, ktoré patria k absolútnej špičke medzi TWS slúchadlami. Je tak pravdepodobné, že aj nové OnePlus Buds Pro 2 budú mať skvelý zvuk. Nebude chýbať podpora kodeku LHDC 4.0 s vysokým rozlíšením, ako aj priestorový zvuk a ďalšie novinky.

OnePlus Buds ProZdroj: TOUCHIT
OnePlus Buds Pro

Vylepšenia sa očakávajú aj pri ANC, ktoré by malo byť adaptívne a dosahovať až 45 dB. Okrem toho bude každé slúchadlo vybavené tromi mikrofónmi na zlepšenie kvality hlasu počas hovorov. Výdrž batéria by mala byť totožná s modelom Oppo Enco X2 – so zapnutým ANC očakávame výdrž slúchadiel až 6 hodín a s puzdrom až 22 hodín. S vypnutým ANC by sa mali časy predĺžiť na 9 hodín alebo 38 hodín celkovo.

OPPO Enco X2Zdroj: Samuel Hindy/TOUCHIT
OPPO Enco X2

Nabíjacie puzdro bude možné nabíjať cez port USB-C alebo bezdrôtovo. Nebude chýbať podpora rýchleho nabíjania, ktoré po 10 minútach na nabíjačke zabezpečí až tri hodiny prehrávania. Vo výbave sa bude nachádzať aj funkcia rýchleho párovania a Bluetooth 5.2. Buds Pro 2 budú mať odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP55.

Do predaja sa dostanú v bielej, čiernej a zelenej farbe.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.