AI Music Studio je dostupné online.

Spoločnosť OnePlus sa počas uplynulých dní pripravovala na uvedenie “niečoho”, čo by mohlo byť napríklad reproduktorom. Na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko upútavok, ktoré naznačovali uvedenie nového produktu, ktorý pod značkou OnePlus doteraz nebol k dispozícii. Napriek očakávaniam spoločnosť prekvapila, pretože uviedla online nástroj pre hudobníkov založený na umelej inteligencii s názvom OnePlus AI Music Studio.

Počas uplynulých mesiacov bolo uvedených veľa nástrojov založených na umelej inteligencii, a na túto vlnu teraz naskakuje aj OnePlus so svojím novým hudobným štúdiom. To pomôže generovať texty, hudbu a hudobné videá pomocou textu a ďalších preddefinovaných prvkov.

OnePlus AI Music Studio je dostupné onlineZdroj: OnePlus
OnePlus AI Music Studio je dostupné online

Tento nástroj je však potrebné brať iba ako určitú formu zábavy, pretože nie je použiteľný pre profesionálne nasadenie. Je to predovšetkým kvôli obmedzeným možnostiam využitia a vopred určenému zoznamu žánrov, nálad a tém hudobných videí. Jediným priamym vstupom používateľa je zadanie “témy” textu, ktorý bude generovaný umelou inteligenciou a následne vložený do skladby. 

Nástroj sme vyskúšal aj v redakcii, pričom môžeme potvrdiť, že ide o skutočne rýchle vytvorenie skladby v štýle, na ktorý máte práve chuť. Priamo v základnej ponuke si vyberiete žáner, náladu a tému videa, následne zadáte text a ostatné už necháte na umelú inteligenciu. Výsledky sú vo väčšine prípadov celkom obstojné, ale niekedy aj komické. 

Však posúďte sami skladbu, ktorú vytvorilo OnePlus AI Music Studio. V prvom rade však ide iba o zábavu, nie o seriózny hudobný nástroj.

OnePlus AI Music Studio je dostupné onlineZdroj: OnePlus
OnePlus AI Music Studio je dostupné online

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.