Naznačujú to viaceré certifikačné databázy.

Od predstavenia jedného z najlepších telefónov strednej triedy, modelu OnePlus Nord 2, ubehli takmer dva roky. Počas tejto doby viacerí používatelia netrpezlivo čakali na uvedenie pokračovania tohto obľúbeného telefónu, ktorý oživil pôvodnú myšlienku spoločnosti prinášať dobre vybavené, výkonné a predovšetkým lacné telefóny. Toto tvrdenie sme si overili aj my v redakcii. 

O priamom nástupcovi v podobe modelu Nord 3 sme pritom mohli prvýkrát počuť už pred rokom, avšak od tej doby sa vôbec nič neudialo a na jeho uvedenie čakáme do dnešných dní. Na základe správy z portálu PhoneArena sa však zdá, že čakanie na tento telefón strednej triedy je konečne na konci

Portál uviedol, že model Nord 3 sa konečne začína objavovať na rôznych certifikačných stránkach, čo zároveň naznačuje, že predstavenie tohto telefónu sa skutočne blíži. Oficiálnym dôkazom je aj certifikácia od singapurského úradu IMDA, ktorá potvrdila aj číslo modelu Nord 3, ktoré je CPH2493.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G

Druhý oficiálny záznam pochádza od čínskej agentúry CQC. Táto registrácia prezrádza aj rýchlosť nabíjania, ktorá je v prípade model Nord 3 80 W. Ide tak oproti modelu Nord 2 iba o malé zvýšenie rýchlosti, avšak aj táto zmena určite poteší. Čo by za to dali napríklad majitelia telefónov Samsung Galaxy alebo iPhonov, keby aj oni mohli svoje telefóny nabíjať touto rýchlosťou.

Vyššie uvedené číslo modelu sa však objavilo aj v Európe. Konkrétne ide o nemeckú certifikačnú stránku TUV. Okrem toho sa záznam objavil aj v indickej databáze BIS. Počas ostatných mesiacov sa o telefóne Nord 3 objavilo aj niekoľko ďalších informácií. Podľa leakera Maxa Jambora bude OnePlus Nord 3 rebrandovaný OnePlus Ace 2V, čo je skutočne dobrá správa vzhľadom na vynikajúce parametre tohto telefónu. Nord 3 by sa tak stal jeho globálnou verziou, keďže Ace 2V je exkluzívny model pre Čínu.

OnePlus Ace 2VZdroj: PhoneArena
OnePlus Ace 2V

Toto sú očakávané parametre OnePlus Nord 3 (Ace 2V):

  • 6,74-palcový, 120 Hz AMOLED displej a rozlíšením 1240 × 2772 pixelov
  • Ploché bočné hrany
  • MediaTek Dimensity 9000 (4nm)
  • Zostava troch fotoaparátov
  • Batéria s kapacitou až 5 000 mAh
  • Až 16 GB RAM a 512 GB úložisko
  • Rýchlosť nabíjania 80 W
  • OxygenOS 13.1, Android 13
  • Mechanický volič upozornení

Hoci staršie správy hovorili o mierne odlišných parametroch, už aj vtedy išlo o veľmi dobre vybavený telefón, avšak radšej by sme v modeli Nord 3 videli tie z Ace 2V. Otázne je aj použitie mechanického voliča režimov, ktorý by sa údajne v Nord 3 nemusel vôbec objaviť. Toto tvrdenie je však málo pravdepodobné, keďže Nord 3 by mohol byť (čoskoro) najzaujímavejším globálnym modelom spoločnosti OnePlus.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.