Okrem toho aj poriadne vyrastie.

Pred necelým rokom sme recenzovali vynikajúci model strednej triedy Nord 2 5G. Zdá sa však, že tento rok má OnePlus v pláne poriadne pritvrdiť a svoje zariadenia strednej triedy posunie na vyššiu úroveň.

Portál GSMArena teraz zverejnil niektoré kľúčové parametre pripravovaného OnePlus Nord 3. Na prvý pohľad sa však zdá, že ne by sa nemusela hanbiť ani vlajková loď. Očakávame, že tento model bude na trh uvedený niekedy v lete.

Zdroj uvádza, že novinka z dielne OnePlus by mala byť poháňaná čipsetom Dimensity 8100. Ten by mal byť doplnený až 12 GB pamäte RAM LPDDR5 a 256 GB úložiskom UFS 3.1, čo sú vynikajúce parametre na zariadenie, ktoré bude stála patriť do strednej triedy.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G

Zaujímavé pritom je, že OnePlus sa rozhodlo tomuto modelu zväčšiť displej. Konkrétne až na 6,7-palcovú uhlopriečku. V tomto prípade by mal byť už tradične použitý AMOLED panel s rozlíšením Full HD+ (1080 × 2412 pixelov) a podporou až 120 Hz obnovovacej frekvencie. V ľavej vrchnej časti displeja sa bude stále nachádzať otvor pre selfie fotoaparát. Ten bude mať rozlíšenie 16 Mpx.

Okrem neho bude Nord 3 samozrejme obsahovať aj ďalšie fotoaparáty. Na zadnej strane budú v zložení – hlavný s rozlíšením 50 Mpx (IMX766), ultraširokouhlý s rozlíšením 8 Mpx a 2 Mpx mono fotoaparát.

Zaujímavé veci sa udejú aj v prípade batérie. Tá síce bude mať „bežnú kapacitu4500 mAh, ale bude ju možné nabíjať údajne až 160 W (naznačujú to nové certifikácie). Samozrejme nebude chýbať senzor odtlačkov prstov v displeji a lineárny haptický motor v osi X.

Viac nám už 22. marca prezradí Realme GT Neo3, ktorý je údajnou dvojičkou práve modelu Nord 3 5G.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.