Niekoho potešia, iných menej.

Vyzerá to tak, že OnePlus je pri chuti. Spoločnosť iba nedávno uviedla pre indický trh viaceré novinky, pričom teraz sa pripravuje aj na uvedenie modelu Nord 3. Očakávame však, že tohto telefónu sa rovnako dočkáme aj u nás, keďže model Nord 2 je na Slovensku dostupný. Okrem toho si myslíme, že opäť pôjde o veľmi zaujímavé zariadenie strednej triedy.

Zmienky o modeli Nord 3 sa objavili na indickej stránke spoločnosti OnePlus. Leaker Mukul Sharma však tvrdí, že na nej sa nenachádzali žiadne oficiálne obrázky ani vlastnosti smartfónu. Samotná zmienka o tomto telefóne pritom naznačuje, že na OnePlus Nord 3 nebudeme už príliš dlho čakať.

Séria Nord je pre OnePlus nesmierne dôležitá, pretože nesie odkaz prvých telefónov značky OnePlus. Modely tejto série sú výkonné a zároveň cenovo dostupné, o čom sme sa presvedčili aj my v redakcii.

Spoločnosť by mala čoskoro uviesť na trh aj model Nord 2T, takže sme sami zvedaví, ako to nakoniec dopadne s dostupnosťou oboch modelov pre náš trh. Je pravdepodobné, že k určitým regionálnym obmedzeniam nakoniec príde.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G sme si v redakcii obľúbili

OnePlus Nord 3 by mal vo svojej výbave mať čipovú sadu Dimensity 8100 a 6,7-palcový FullHD+ Amoled displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Selfie fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx by mal byť umiestnený v strede displeja. Veľkosť displeja nám však prezrádza, že Nord 3 bude oproti Nord 2 väčší, čo nemusí vyhovovať každému.

Na zadnej strane zariadenia by sa mal nachádzať 50 Mpx hlavný fotoaparát (f/1.8, Sony IMX766), ktorý doplní 8 Mpx ultraširokouhlý a doplnkový 2 Mpx fotoaparát.

OnePlus Nord 3 by mal mať až 12 GB pamäte RAM LPDDR5 a 256 GB úložisko UFS 3.1. Očakáva sa, že batériu s kapacitou 4 500 mAh bude možné nabíjať nabíjačkou s výkonom 150 W.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.