Pripravovaný OnePlus Nord CE 4 príde na trh už o pár týždňov.

Modely od spoločnosti OnePlus sa v posledných rokoch tešia vysokej popularite a pozornosti zo strany fanúšikov. Pred pár rokmi pritom táto spoločnosť obohatila svoje portfólio o nový modelový rad, ktorý nesie označenie Nord. Modely s prívlastkom Nord pritom patria medzi smartfóny strednej triedy, čomu prispôsobujú aj svoje ceny a lákajú tak k sebe používateľov, ktorí nepotrebujú to najlepšie, no zároveň majú radi kvalitu.

Najnovšou generáciou smartfónov z tohto modelového radu má byť OnePlus Nord CE 4, ktorý sa bude vyznačovať slušnou výbavou aj atraktívnym dizajnom. Telefón pritom teraz získal aj svoj oficiálny dátum predstavenia, zatiaľ teda lokalizovaný pre Indiu.

OnePlus Nord CE 4 už čoskoro

Znie to skoro ako aprílový vtip, keď spoločnosť OnePlus oznámi predstavenie svojho telefónu na 1. apríla. Je to však skutočne tak, práve prvý apríl si má veľký výrobca smartfónov vybrať na svoje predstavenie modelu OnePlus Nord CE 4, ktorý sa bude vyznačovať slušnými parametrami. Informácie o predstavení vypustila indická divízia spoločnosti na sociálnej sieti X, spolu so snímkou tohto telefónu.

Pozvánka na predstavenie modelu OnePlus Nord CE 4Zdroj: X.com (@OnePlus_IN)
Pozvánka na predstavenie modelu OnePlus Nord CE 4

Hlavnou súčasťou telefónu má byť čipset Snapdragon 7 Gen 3, ktorý je aktuálne najnovšou generáciou výkonných čipsetov pre modely vyššej strednej triedy. OnePlus oznámilo, že práve nový Nord CE 4 má ponúknuť o 15 % vyšší výkon CPU, 50 % vyšší výkon GPU a o 20 % lepšiu správu energie. Spoločnosť ďalej potvrdila, že model bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach, zelenom a čiernom.

Veľa informácií o špecifikáciách telefónu zatiaľ nepoznáme, no zo snímky vyplýva, že získa tri snímače fotoaparátu. Podľa skorších únikov má model navyše ponúknuť aj rýchle 100 W nabíjanie, táto informácia zatiaľ však nie je potvrdená. Otázkou taktiež zostáva aj to, na aké trhy sa model dostane. Keďže o predstavovaní informovala indická divízia, nie je jasné, či pôjde aj o predstavenie na globálnom, resp. európskom trhu.

Zdroj: androidauthority.com, X (@OnePlus_IN)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.