Užšia spolupráca so spoločnosťou Oppo si vyberá ďalšiu daň.

Nové smerovanie spoločnosti OnePlus je dokonca vidieť aj pri novej verzii systému OxygenOS 12.1, ktorý sme si nainštalovali aj my v redakcii. Portál GSMArena teraz informuje, že OnePlus má v pláne prestať používať ikonický “alert slider” pri telefónoch, ktoré nemajú vo svojom názve označenie Pro.

Pokým tento mechanický volič zvukových režimov sa objavil napríklad aj pri modeli Nord 2, teraz je pravdepodobné, že sa už dostane iba do vybraných vlajkových lodí. Zdroj ďalej informuje, že slider sa dostane aj do niektorých vlajkových telefónov spoločnosti Oppo. Uvidíme však, ako túto zmenu „prekusnú“ niektorí zarytí fanúšikovia značky OnePlus.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G s ikonickým sliderom

Portál upozornil aj na rendery modelu OnePlus 10T, pri ktorom spomínaný mechanický volič zvukových režimov celkom chýba. Pripomeňme si, že vo svete Android telefónov ide o ojedinelý výskyt tohto posuvníka, ktorý je však dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou iPhonov, pri ktorých sa objavil podstatne skôr. 

Po rozšírení ponuky telefónov začalo OnePlus volič režimov odstraňovať aj z telefónov série Nord N, ktoré boli pôvodne navrhnuté spoločnosťou Oppo a predstavujú základnú ponuku značky. Teraz to vyzerá tak, že model OnePlus 10T odštartuje celkom nový trend pri (ne)používaní tohto voliča režimov. Ten by sa už tak nemal mal objaviť pri žiadnom ne-Pro modeli a ani pri žiadnom modeli série Nord

OnePlus 9 ProZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT
Aj OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro majú bočný prepínač, ktorý je raritou medzi Android telefónmi

Alert slider by tak mal byť výhradne dostupný iba pre high-end modely s označením Pro. Na oficiálne potvrdenie tohto “leaku” si však musíme ešte počkať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.