Druhá beta verzia sa mení na stabilnú verziu.

Počas rokov sa v spoločnosti OnePlus zmenilo veľké množstvo procesov. Pokým na začiatku fungovania tejto značky sme mohli každoročne vidieť maximálne jeden až dva modely telefónov, teraz ich počet narástol, a okrem toho sa k nim pridali aj ďalšie zariadenia. Je preto zrejmé, že aktualizácie, na už vydané modely, nechodia tak rýchlo, ako by sme si priali. 

To platí aj pri modeli Nord 2, ktorý po pomerne krátkom beta testovaní dostáva stabilnú verziu systému Android 12 s nadstavbou OxygenOS 12.1. Hoci spoločnosť o vydaní stabilnej verzie Androidu 12 oficiálne neinformovala, rôzne fóra prezrádzajú, že nová verzia systému je už dostupná pre prvých šťastlivcov. V redakcii sme do telefónu Nord 2 takisto nainštalovali druhú beta verziu Androidu 12 (indickú verziu), avšak na stabilnú verziu Androidu 12 stále čakáme (platí v čase písania článku).

Android 12Zdroj: AndroidPolice
Android 12 bol oficiálne vydaný 4. októbra 2021

Aktualizácia prináša všetky dôležité funkcie systému Android 12. Jej súčasťou je aj cloud, inteligentná správa batérie pre dlhšiu výdrž, pokročilý tmavý režim s tromi nastaviteľnými úrovňami, štýly pre Always-On Display a HyperBoost na zabezpečenie stabilného herného zážitku. Bezpečnostná záplata je k 5. máju 2022.

Číslo stabilnej zostavy má označenie DN2101_11_C.04, ktoré je zhodné s druhou beta verziou systému OxygenOS 12 pre Nord 2, ktorú máme nainštalovanú. Je pritom zrejmé, že táto verzia bude stále dostupná iba pre menšiu skupinu používateľov, pretože môže obsahovať chyby. Po pár hodinách používanie beta verzie sme si však žiadne nevšimli. Dobrou správou pritom je, že Nord 2 je s novým Androidom 12 ešte rýchlejší.

Pokiaľ chcete vyskúšať beta verziu, aktualizačný balík systému Android 12 pre Nord 2 nájdete na tomto odkaze (rovnaký link sme použili aj v redakcii). Balík má takmer 5 GB a nainštalujete ho cez recovery mode (na vlastné riziko).

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.