Vysoká obnovovacia frekvencia je doplnená o QHD rozlíšenie.

CEO spoločnosti OnePlus Pete Lau predstavil displej, ktorý sa pravdepodobne objaví minimálne v jednom z telefónov pripravovanej série OnePlus 8. Obnovovacia frekvencia sa zvýšila z 90 Hz na 120 Hz, čo nie je prekvapujúce vzhľadom na to, aký obľúbený je práve 90 Hz displej na aktuálnych telefónoch OnePlus. Portál Android Police informuje, že CEO spoločnosti verí, že nový displej bude najlepším displejom pre smartfóny v roku 2020.

2K Amoled displej s technológiou od Samsungu prinesie niekoľko zaujímavých funkcií, ako napríklad technológiu vyrovnávania pohybu MEMC, zapožičanú z televízorov, ktorá je navrhnutá tak, že videá sú vylepšované pridaním ďalších snímok. Tento druh technológie bol aj kritizovaný za to, že prehrávaný obsah nevyzerá reálne, takže si budeme musieť počkať na výsledok, ktorý OnePlus pre nás pripraví.

Displej sľubuje maximálny jas na úrovni 1 000 nitov, čo by malo zabezpečiť pohodlné prezeranie obsahu aj počas slnečného dňa.

OnePlus pri novom paneli dosiahlo presnosť farieb s pomerom JNCD menším ako 0,8, čím sa vyrovnal najlepším profesionálnym displejom. Podporovaná je aj 10-bitová farebná hĺbka, čo umožňuje zobraziť až 1,07 miliárd možných odtieňov, čo je 64-krát viac v porovnaní so súčasnými displejmi v smartfónoch. Priamo na výrobnej linke bude zabudovaný nový kalibračný nástroj na ešte presnejšiu kontrolu kvality.

V pripravovanej sérii OnePlus 8 by sa mali predstaviť až tri rôzne smartfóny. Jeden z nich bude pravdepodobne model Lite, ktorý tento nový displej určite nedostane. Takže nám zostávajú už iba dva modely, pričom sa očakáva, že tento panel sa dostane iba do modelu Pro. Na oficiálne predstavenie nových smartfónov budeme musieť ešte chvíľu počkať. OnePlus svoje novinky pravdepodobne predstaví tradične v máji.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Acer má nové Predator monitory: Okrem iného aj 55-palcový monitor so 4K OLED displejom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.