Pri vývoji systémov pre fotoaparáty sa budú spoliehať na vlastné riešenia.

Spoločnosti OnePlus, Oppo a Vivo majú vo svojej ponuke viaceré telefóny, ktorých hardvér a softvér, týkajúci sa fotografickej výbavy, je na veľmi vysokej úrovni. V minulosti tomu tak nebolo vždy. Keďže aj títo výrobcovia sa snažili držať krok s konkurenciou, tak tento nedostatok vyriešili prizvaním veľkých značiek z oblasti klasickej fotografie. K ním sa radia Zeiss a Hasselblad, ktoré dokázali zdvihnúť kvalitu mobilnej fotografie týchto výrobcov smartfónov na celkom novú úroveň. Aj preto sa čoraz viac používateľov smartfónov spolieha na vlajkové telefóny od Oppo, Vivo a OnePlus aj v tejto oblasti. 

Tieto spolupráce boli spočiatku exkluzívne dostupné iba pre vybrané značky, avšak neskôr bola ich exkluzivita ukončená. Ako však čas plynul, tak výrobcovia smartfónov sa dostali do bodu, v ktorom sa rozhodujú, ako budú pri vývoji fotoaparátov pokračovať v partnerstvách aj naďalej. Aktuálne sa však zdá, že čínske spoločnosti hromadne upúšťajú od spolupráce s veľkými značkami Zeiss a Hasselblad, pričom len Xiaomi zostáva verné značke Leica.

Pri pohľade do histórie vieme, že Leica pred rokmi spolupracovala s Huawei, ale toto partnerstvo sa skončilo. Po skončení tejto spolupráce však Huawei predstavuje vlastné riešenie pre mobilné fotoaparáty s názvom XMAGE.

Najnovšie správy z prostredia spoločností Oppo, OnePlus a Vivo tvrdia, že práve títo traja výrobcovia by mohli nasledovať Huawei. Je to predovšetkým preto, že ich partnerstvá so značkami z oblasti klasickej fotografie čoskoro končia, čo naznačuje, že by mohli predstaviť vlastné fotografické systémy

Leaker Yogesh Brar tvrdí, že “existuje šanca, že partnerstvo OnePlus/OPPO & Hasselblad môže skončiť, pretože neprinieslo dostatok vylepšení v oblasti fotoaparátov.” Hoci existujú náznaky, že partnerstvo Vivo a Zeiss by nemalo byť ukončené, tak leaker Kartikey Singh tvrdí, že existuje veľa znakov toho, že aj táto spolupráca sa rozpadá. Aktuálne partnerstvo medzi Vivo × Zeiss skončí koncom tohto roka, čiže stačí iba počkať, či bude obnovené alebo nie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.