Výsledky bude vidieť nielen pri sérii Find X7.

Fotoaparáty v smartfónoch vždy dokázali zaujať do takej miery, že ostatná časť ich výbavy nebola v momente predstavenia až taká dôležitá, ako práve fotoaparáty. Za uplynulé roky sa však menili do takej miery, že sa zdá, akoby sa dostali do slepej uličky. Tento pocit vychádza z nie príliš presvedčivých inovácií, ktoré sa každoročne dostávajú do smartfónov naprieč celou ich ponukou. 

Koniec tohto roka však naznačuje, že ten budúci bude o niečo lepší. Okrem Sony, ako výrobcu senzorov, je tu aj silná dvojka Oppo / Hasselblad. Práve prvá menovaná spoločnosť na nedávnej konferencii informovala o plánoch na najbližšie mesiace v oblasti mobilnej fotografie.

Jedna z hlavných tém konferencie sa podrobne venovala systému Hasselblad HyperTone. Spoločnosť zároveň prezradila, že tento systém novej generácie na spracovanie obrazu sa dostane do pripravovanej série Oppo Find X7. Oppo dopĺňa, že ide o vlastný vývoj, z ktorého budú ťažiť aj telefóny série Oppo Reno 11 a vlajkový OnePlus 12.  

Toto potvrdenie je už na prvý pohľad zaujímavé aj z pohľadu dcérskej spoločnosti OnePlus, ktorej pripravovaný vlajkový telefón bude kombinovať systém Hasselblad HyperTone a prevratný senzor zo série Lytia od Sony. Pripomeňme si, že už OnePlus Open využíva verziu LYT-T808, pričom nie je vylúčené, že OnePlus 12 dostane ešte vyšší model, pokojne aj Sony LYT-900 – potvrdený je LYT-808. 

Oppo počas udalosti spomenulo vývoj úplne nového HyperTone Image Engine, ktorý využíva výpočtovú fotografiu na riešenie skreslenia a iných bežných prekážok mobilnej fotografie. Engine HyperTone tiež prináša zníženie šumu pomocou AI v RAW formáte a ponúka individuálnu korekciu jasu pixelov pomocou technológie fotónovej matrice.

Oppo tvrdí, že jeho nový zobrazovací engine umožňuje zvýšiť jas o 30 % a zároveň znížiť šum obrazu o 60 %. Spoločnosť dodáva, že nové spracovanie obrazu zahŕňa ovládanie mapovania tónov a fúziu obrazu s digitálnymi negatívmi.

Ukážky kamerového systému Hasselblad HyperTone

Oppo sa tiež pochválilo zvýšeným vzorkovaním farieb, riešením problémov ako je kvitnutie, pomocou zabudovanej AI a portrétov s jasným zmyslom pre priestor. Oppo jedným dychom dodáva, že pripravovaný teleobjektív v sérii Find X7 by mal poskytovať najlepšie výsledky v odvetví. Zároveň by mal zabezpečiť lepšie výsledky pri slabom osvetlení.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.