Modely roka 2016 získavajú s novou verziou OS aj novú verziu nadstavby OxygenOS.

Beta verzie Androidu Pie boli pre tieto dva smartfóny dostupné už počas apríla. Aktuálne spoločnosť dokončila stabilnú verziu Androidu 9, ktorá je doplnená o vlastnú nadstavbu výrobcu OxygenOS vo verzii 9.0.2.

Po obdržaní OTA aktualizácie dostane používateľ kopec noviniek, ktoré sú obsiahnuté v Androide Pie. Pri tom to ale nekončí. Novinky sú obsiahnuté aj v samotnej nadstavbe, ako napríklad nastavenie časového harmonogramu pre režim Nerušiť, integrovaná podpora aplikácie Google Duo do vstavanej aplikácie Telefón, podpora pre Google Lens v aplikácii Fotoaparát, ale aj tradičné vylepšenia a opravy chýb. Podrobný zoznam zmien nájdete v zdrojovom odkaze na konci článku.

Nový softvér je dodávaný s bezpečnostnou záplatou z apríla 2019 a prináša aj Gaming mode 3.0 s novým typom notifikácií. Je potrebné sa pripraviť na to, že OTA aktualizácia bude uvoľňovaná postupne a už dnes sa dostane k prvým používateľom. Širšia distribúcia by mala nasledovať v priebehu niekoľkých dní až niekoľkých týždňov, pokiaľ sa pri počiatočnej fáze neobjavia žiadne kritické chyby.

Mohlo by sa zdať, že aktualizácia na Android Pie prichádza na tieto dve zariadenia neskoro, ibaže v prípade modelov 3 a 3T ide tentokrát o tretiu veľkú aktualizáciu systému, čo sa tak často nevidí a OnePlus si zaslúži pochvalu.

V roku 2016 boli OnePlus 3 a 3T predstavené s Androidom Marshmallow s následnými aktualizáciami na Nugat a neskôr na Oreo. Teraz si majitelia týchto skvelých smartfónov pochutnajú aj na Androide Pie.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

OnePlus 7 Pro oficiálne: Vylepšenia sú zásadné, cena privysoká

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.