Tie sú však (zatiaľ) obmedzené iba na jeden trh.

Nová generácia smartfónov neprináša iba významné zvýšenie výkonu, ale aj celkom nový pohľad na umelú inteligenciu, ktorou sú naplnené až po okraj. V tejto súvislosti sa asi najviac zviditelnila spoločnosť Samsung, ktorá v januári 2024 predstavila novú generáciu telefónov Galaxy S24. Nemenej dôležitým hráčom je samozrejme aj Google so svojimi telefónmi Pixel. Keďže začiatok roka priniesol aj ďalšie vlajkové lode od iných výrobcov, tak sa očakáva, že aj oni svoje zariadenia vybavia novou generáciou AI.

Jedným z týchto výrobcov je aj OnePlus. Čínska spoločnosť už stihla aj na globálny trh uviesť svoj najnovší vlajkový model OnePlus 12, ktorý ponúka vynikajúcu výbavu za rozumnú cenu. Teraz však portál AndroidAuthority informuje, že spoločnosť do tohto modelu a modelu OnePlus 11 uvoľnila aktualizáciu, ktorá pre tieto dva telefóny prináša novú generáciu AI. Tá pre OnePlus 11 a 12 údajne prináša funkcie Galaxy S24 a AI, ktoré je možné vidieť v telefónoch Google Pixel. Aktualizácia je však momentálne dostupná iba pre modely s rozhraním Color OS, ktoré OnePlus telefóny využívajú v Číne.

Nie je teda jasné, či rovnakú funkcie dostanú aj globálne modely OnePlus 11 a 12. Je však potrebné poznamenať, že spoločnosť OnePlus svoje telefóny v Číne aktualizuje veľmi nenápadne, pretože o týchto funkciách vôbec nehovorila počas globálneho uvedenia OnePlus 12. OnePlus v každom prípade vstupuje do sveta AI, čo je zárukou nových funkcií. Pokým globálne verzie telefónov OnePlus využívajú nadstavbu Oxygen OS, tak aktualizácia s AI pre čínske verzie OnePlus 11 a OnePlus 12 prichádza s februárovou aktualizáciou Color OS 14.

Do vlajkových telefónov OnePlus 12 a 11 teraz prichádza funkcia AI Summarizer, ktorá je navrhnutá tak, aby sumarizovala dokumenty, webové stránky a poznámky. Zdá sa, že nástroj OnePlus je určený výlučne na zhrnutie záznamov telefonických hovorov. OnePlus tiež pridáva samostatný nástroj na sumarizáciu článkov, ktorý používateľom umožňuje z nich extrahovať kľúčové informácie iba jediným kliknutím.

OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loď

Ďalším v poradí je inteligentný nástroj AIGC Remover slúžiaci na úpravu fotografií. Nástroj dokáže odstrániť nechcené predmety alebo ľudí z fotografií, čo pripomína funkciu Čarovný zmizík, ktorý sa nachádza vo Fotkách Google.

K vyššie spomenutým funkciám sa pridáva aj Breeno Touch. Ide o digitálneho asistenta OPPO a OnePlus v Číne, ktorý umožňuje rozpoznať obsah na obrazovke a poskytnúť rýchly prístup k relevantným službám. Okrem toho sa do telefónov dostáva aj AI Environmental Sound Cancelation, čo je nástroj na znižovanie hluku z okolia počas telefonovania.

Hoci všetky vyššie spomenuté funkcie sú momentálne obmedzené iba na čínsky trh, tak je vysoko pravdepodobné, že časť z nich sa čoskoro dostane aj na ten globálny. Teraz však nie je jasné, kedy sa tak stane. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.