Očakávaný cenovo dostupný smartfón spoločnosti OnePlus, model Z, by mal byť odľahčenou verziou smartfónov série 8.

Toto zariadenie sa očakávalo už počas predstavenia nových vlajkových lodí, ktoré sme spoznali 14. apríla. Krátko na to sme sa dozvedeli, že predstavenie „Zetka“ sa odkladá. Najnovšie správy však prezrádzajú, že tento smartfón by mal byť predstavený už o pár týždňov.

OnePlus Z

OnePlus Z, Zdroj: GSMArena

Aj keď čínska spoločnosť nikdy netvrdila, že pracuje na LITE verzii aktuálnych vlajkových lodí roka 2020, dlhší čas vieme, že v prípade lacnejšieho modelu nebude použitý čipset Snapdragon, ale konkurenčný MediaTek Dimensity 1000L, ktorý takisto umožňuje pripojenie do 5G.

Silueta zariadenia zobrazuje selfie kameru v strede displeja namiesto horného ľavého rohu, ako ju môžeme vidieť pri modeloch OnePlus 8 a 8 Pro. V tomto prípade sa však zdá, že ide rovnako o dieru v displeji, namiesto výrezu, ktorý sme mohli vidieť pri predchádzajúcich modeloch OnePlus smartfónov.

Aj najnovšie informácie sú v súlade so správami o OnePlus Z, ktoré sme videli už v decembri minulého roka. Tiež prezrádzajú, že chrbát zariadenia sa bude líšiť od OnePlus 8 premiestnením troch fotoaparátov na ľavú stranu. Očakávame, že displej bude využívať AMOLED technológiu so zatiaľ neznámou obnovovacou frekvenciou.

OnePlus Z bude iba druhým pokusom priniesť zariadenie strednej triedy od čias OnePlus X. Vzhľadom na výraznejšie zvýšenie cien aktuálnych vlajkových lodí je tento krok pomerne logický a aj OnePlus tak čoskoro prinesie cenovo dostupný smartfón, po ktorom siahne veľa používateľov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

MIUI 12 od Xiaomi oficiálne: Tieto novinky prináša

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.