Opäť budete potrebovať pozvánku.

OnePlus predstavil svoj druhý telefón v roku 2015. Po nedávno ohlásenom OnePlus 2 dnes spoločnosť ukázala cenovo dostupnejší model OnePlus X. Ten má 5-palcový displej a hoci stojí iba 249 dolárov, dizajnom, kvalitou konštrukcie a používateľským pohodlím sa má vyrovnať dvojnásobne drahým vlajkovým lodiam.

Cena pre slovenský trh by mala byť totožná ako v ostatných európskych krajinách, teda 269 EUR. Oficiálne stránky ju zatiaľ neudávajú. Vieme však, že zariadenie sa bude opäť predávať prostredníctvom pozvánok a oficiálne si ho kúpite iba cez webové stránky výrobcu.

OnePlus X je prvý model od tohto výrobcu, ktorý je vybavený 5-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením Full HD. OnePlus v minulosti využíval LCD obrazovky. Zariadenie má procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,3 GHz a 3 GB RAM. K dispozícii bude iba 16 GB verzia, iné veľkosti zabudovaného úložiska nebudú k dispozícii. Smartfón však má vo výbave dva sloty na SIM kartu, pričom jeden z nich je možné využiť aj pre potreby microSD karty a to až do veľkosti 128 GB.

Telefón nemá USB port typu C (využíva štandardný micro USB port) a ani snímač odtlačkov prstov nenájdete na jeho tele. Nechýba 13MP zadný a 7,6MP predný fotoaparát. Pred Vianocami sa do predaja dostane aj špeciálna verzia telefónu s keramickým šasi. Tá bude stáť 379 EUR a OnePlus vyrobí iba 10 tisíc kusov.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit