Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Finančná správa podáva daňovníkom pomocnú ruku pri vypĺňaní daňového priznania za zdaňovacie obdobie roka 2022. Posledné dva marcové týždne im bude okrem štandardných komunikačných kanálov k dispozícii aj online poradňa na call centre. Konzultanti finančnej správy v stanovených hodinách prostredníctvom Live Chatu pomôžu daňovníkom pri vypĺňaní daňového priznania typu A. Pri daňovom priznaní typu B im  pomôžu v prípade príjmov zo zamestnania alebo prenájmu nehnuteľnosti (okrem prípadov, keď s prenájom nehnuteľností podnikajú).

Na podanie daňového priznania k dani z príjmov, ako aj zaplatenie dane za rok 2022 zostávajú posledné týždne. Finančná správa s cieľom uľahčiť klientom plnenie ich daňových povinností prináša už druhý rok obľúbenú online poradňu. Fungovať bude od  20.3. 2023 až do 31.3. 2023, a to v 12. týždni  dopoludnia od 9. hodiny do 11. hodiny a následne popoludní od 14. hodiny do 15. hodiny.  V 13. týždni bude fungovať dopoludnia od 10. hodiny do 12. hodiny a popoludní od 17. hodiny do 19. hodiny. V týchto vybraných časoch sa môžu klienti obrátiť na konzultantov finančnej správy, ktorí im pomôžu s vyplnením daňového priznania v prípade fyzickej osoby typu A, ako aj s daňovým priznaním typu B v prípade príjmov zo zamestnania alebo prenájmu nehnuteľnosti, okrem prípadov, kedy nehnuteľnosť prenajímajú v rámci podnikania. Prístup k online poradni je jednoduchý, dostupný je na portáli finančnej správy v časti Kontakty. Potrebné je len kliknúť na kolónku Live Chat a vybrať si kolónku daňového priznania typu A alebo B. Následne bude klient presmerovaný na konzultanta, ktorý sa mu bude venovať. Finančná správa verí, že aj týmto spôsobom výrazne prispeje k uľahčeniu plnenia daňových povinností.

Okrem online poradne môžu klienti využiť aj zvyšné kanály call centra, a teda s konzultantami sa spojiť telefonicky na čísle 048/43 17 222, voľba č.3 alebo mailom prostredníctvom aplikácie Live Agent, dostupnej na portáli finančnej správy.

Značky: