Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OnRobot, vedúci dodávateľ uceleného radu robotických nástrojov pre kolaboratívne aplikácie, uvádza na trh OnRobot Screwdriver, inteligentný koncový nástroj na robotické skrutkovanie. OnRobot Screwdriver umožňuje výrobcom automatizovať širokú škálu montážnych procesov rýchlo, jednoducho a flexibilne. Poskytuje tak vítanú pomoc pre výrobcov, ktorí hľadajú možnosti automatizovať opakujúce sa, neergonomické a často nekonzistentné procesy manuálneho skrutkovania. Určený je aj pre tých, ktorí nemôžu integrovať a programovať tradičné skrutkovacie systémy.

Programovanie nástroja OnRobot Screwdriver je veľmi ľahké. Stačí zvoliť vhodnú dĺžku skrutky a hodnotu utiahnutia do užívateľského rozhrania integrovaného tabletu akéhokoľvek robota od popredných výrobcov. OnRobot Screwdriver potom vďaka presnej regulácii utiahnutia a integrovanej osi automaticky vypočíta rýchlosť a silu potrebnú na konzistentné a presné skrutkovanie. Screwdriver vie detegovať nesprávnu dĺžku skrutky, čo zlepšuje celkovú kvalitu a znižuje zmätočnosť. Hneď, ako sa robotické rameno dostane do potrebnej pozície, skrutkovač s unikátnou „osou Z“ zasunie skrutky do nástroja a automaticky s nimi manipuluje, čo šetrí rameno robota a eliminuje potrebu ďalšieho programovania. Skôr, ako sa proces skrutkovania začne, skrutky s veľkosťou do 35 mm sa pri pohybe zasúvajú do skrutkovača celé, čo zvyšuje bezpečnosť a rozširuje kolaboratívnosť zariadenia.

OnRobot Screwdriver je určený na použitie širokej škály skrutiek rôznych veľkostí a dĺžok, od M1,6 do M6 až do dĺžky 50 mm. Vďaka jednoduchému programovaniu a systému na jednoduchú výmenu bitov je možné v priebehu niekoľkých minút vymeniť veľkosť či dĺžku skrutky alebo produktový rad, čo minimalizuje prestoje a zvyšuje produktivitu.

„Toto je jeden z našich doterajších najpokročilejších produktov,“ povedal Enrico Krog Iversen, CEO spoločnosti OnRobot.“ Navrhli sme automatizovaný skrutkovací nástroj, ktorý zjednodušuje užívateľom ich komplikované procesy. Výrobcovia tak jednoducho a s efektívnymi nákladmi dosiahnu rýchle výsledky z pohľadu vyššej prevádzkyschopnosti, výkonu, konzistencie a kvality.“

OnRobot Screwdriver obsahuje nasledujúce robustné a intuitívne funkcie:

• Zabudovanú os pre maximálnu presnosť a jednoduché programovanie;
• Presnú regulácia utiahnutia od 0,15 Nm do 5 Nm;
• Veľkosť skrutiek od M1,6 do M6 a do dĺžky 50 mm;
• Dostupné podávače skrutiek;
• Ochrana ESD pre montáž elektroniky;
• Montáž pomocou meniča nástrojov OnRobot Quick Changer.

Screwdriver je kompatibilný s oceňovanou platformou One System Solution spoločnosti OnRobot a poskytuje jednotné mechanické a elektrické rozhranie pre integráciu popredných robotických ramien na trhu s akýmkoľvek produktom OnRobot. Platforma One System Solution bola novo rozšírená o integráciu s robotmi od ABB Robotics a Hanwha Precision Machinery. Užívatelia týchto robotov môžu teraz využiť jednotné mechanické a elektrické rozhranie akéhokoľvek produktu OnRobot na jednoduchšiu integráciu a rýchlejšiu návratnosť investícií.

Značky: