Jedna z najlepších hier histórie by mohla prísť po rokoch aj na platformu PC.

Na viacerých internetových portáloch sa v týchto dňoch objavili fámy o údajnom blížiacom sa remaku westernom hry Red Dead Redemption. Jej vydavateľ, spoločnosť Rockstar, vraj už reedíciu pôvodného titulu z roku 2010 pripravuje na finálne schválenie pred oficiálnym vydaním.

Nie je to prvýkrát, keď sa objavili správy o remasteri Red Dead Redemption. Napríklad vlani v júli sa na stránke Kotaku.com uvádzalo, že v Rockstar pracovali nielen na remastri Red Dead Redemption, ale aj ďašlej klasiky Grand Theft Auto 4. Obidva tieto projekty vraj ale boli napokon odložené pre slabému prijatie vydania GTA Trilogy. Treba však dodať, že tá bola naozaj zle spracovaná, plná obrovských chýb a cenovka bola stanovená veľmi vysoko.

Ďalšou správou prispel bývalý redaktor portálu IGN.com Colin Moriarty, ktorý vo svojom podcaste na platforme Patreon uviedol, že príprava reedície Red Dead Redemption je skutočná a pracuje sa na nej.

Hra Red Dead Redemption bola uvedená iba pre konzoly PlayStation 3 a Xbox 360 a nikdy nebola znovu vydaná, napriek jej nespornému komerčnému úspechu. Z dôvodov, ktoré pozná len samotná spoločnosť Rockstar, hra nebola v čase vydania a ani nikdy potomportovavaná na PC.

Príbehy oboch hier sú do veľkej miery akoby dve polovice jedného celku – druhá hra pôsobí ako prequel k prvej hre, odohrávajúci sa v časoch, keď sa John Marston z prvého Red Dead Redemption potuloval po Divokom západe ako člen neslávne známej bandy zločincov.

V súčasnosti je hru možné zahrať si len na konzolách súčasnej generácie prostredníctvom spätnej kompatibility Xboxu. Zo streamovacej služby PlayStation od spoločnosti Sony bola z neznámych dôvodov odstránená koncom vlaňajška.

Zdroj: Kotaku.com, Patreon.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.