Open API 2021 je medzinárodný 48-hodinový hackathon, ktorý nadväzuje na úspešný predchádzajúci ročník a vzniká v spolupráci s Raiffeisen Bank International, Tatra Bankou a inovačným štúdiom Kiuub. Uskutoční sa v dňoch 3. – 5. 12. 2021, pričom prebiehať bude v hybridnom móde – t.j. online, ako aj fyzicky v Bratislave, v  priestoroch HubHubu.

Účastníci budú mať jedinečnú príležitosť spolupracovať so spomínanými bankami a pomôcť im pretransformovať bankovníctvo tak, ako ho poznáme dnes. Cieľom bude vytvoriť jedinečné riešenia, ktoré uľahčia život či už jednotlivcom, ale aj malým a stredným podnikom. Tím s najinovatívnejším riešením pritom môže vyhrať peňažnú odmenu až vo výške 5 000 €.

Z koho by mali pozostávať potencionálne tímy? 

Hľadáme invovátorov, web and software developérov, UX/UI dizajnérov, produktových dizajnérov, ale aj nadšencov bankingu či open data, ktorí sú otvorení novým výzvam, pričom jeden tím by mal pozostávať z 4-5 účastníkov. Nemusia sa pritom obávať ani neustále meniacich sa pandemických opatrení, pretože ako sme už spomenuli vyššie, event bude prebiehať aj online. Vďaka čomu otvárame hackathon pre tímy z celej Európy! 

A v rámci akých výziev sa môžu tímy realizovať? 

Raiffeisen Bank International prichádza s výzvou s nasledujúcim znením – Vytvoriť službu s pridanou hodnotou pre koncových používateľov (B2C).  Jej účelom je nájsť riešenie so zameraním na doplnkové bankové aj nebankové digitálne služby a súčasne priniesť zákazníkom RBI hodnotné funkcie pomocou satelitnej aplikácie a open API infraštruktúry tejto banky. Tímy majú za úlohu preskúmať potenciálne koncepty mimo bankového sektora, napr. zmeny životného štýlu, environmentálne riešenia, či zdravotníctvo. Na základe prieskumu vytvoria klikateľný wireframe, ktorý by mal zohľadňovať zákaznícku potrebu, realizovateľnosť riešenia, ako aj biznisovú udržateľnosť. 

Naopak, Tatra banka v spolupráci so SuperFaktúrou sa so svojou výzvou zamerala nájsť službu s pridanou hodnotou pre malé a stredné podniky (B2B). V rámci tejto výzvy sa budú zúčastnení pozerať na to, aké problémy trápia malé a stredné podniky a následne hľadať riešenie, v ktorom by práve otvorené dáta mohli byť katalizátorom pre zmenu. Cieľom je vyvinúť novú službu s pridanou hodnotou pre malé a stredné podniky s využitím open API infraštruktúry Tatra banky a SuperFaktúry.  Výsledkom by mal byť, podobne ako pri RBI výzve, klikateľný prototyp, ktorý bude brať do úvahy zákaznícku potrebu, realizovateľnosť riešenia, ako aj biznisovú udržateľnosť.

Zaujal vás tento event, no ešte stále sa neviete rozhodnúť? Pozrite sa na to, ako vyzeral Open API 2020!

Diktujte trendy v digitálnom bankovníctve a vyhrajte 5 000 €. Prihláste sa už dnes! Registračný formulár ako aj detaily podujatia nájdete na našom webe – www.openapihackathon.com. Zaujalo vás podujatie a chceli by ste ho sledovať z pohodlia domova? Sledujte ho cez Facebook Live alebo cez našu webstránku.

Značky: