Aplikácia pre Android pribudne v budúcnosti.

V obchode App Store a Google Play nájdete tucty aplikácií, ktoré umožňujú využívať umelú inteligenciu ChatGPT. Mnohé z týchto aplikácií obsahujú reklamy, niektoré sa pokúšali aj o krádež používateľských dát. OpenAI na túto situáciu konečne zareagovalo a sprístupnilo oficiálnu aplikáciu pre ChatGPT.

Aplikácia sa nazýva OpenAI ChatGPT. Pôvodne bola dostupná v obchode App Store iba pre používateľov, ktorí žijú v USA, resp. používajú americké Apple konto. Aktuálne je už dostupná aj na Slovensku. OpenAI takisto potvrdilo, že pripravuje verziu pre Android.

Oficiálna ChatGPT aplikácia od OpenAI je dostupná zadarmo, neobsahuje reklamy a umožňuje aj hlasový vstup. Funkcionalita je na úrovni webovej verzie, ktorú môžete používať cez prehliadač napríklad na počítači, viď. detailný návod. Znamená to, že sa môžete umelej inteligencie pýtať rôzne otázky, hľadať inšpiráciu, získavať rady, atď.

Mobilná aplikácia podporuje synchronizáciu komunikácie s webovou verziou, takže umelá inteligencia bude na všetkých zariadeniach vedieť, čo ste v minulosti hľadali, resp. ste sa jej pýtali. Pokiaľ si platíte predplatné za službu ChatGPT Plus, môžete využívať funkcie verzie GPT-4 aj v rámci aplikácie a rovnako získate skorší prístup k novým funkciám a rýchlejším reakciám umelej inteligencie.

Aplikácia OpenAI ChatGPT je aktuálne dostupná iba v App Store. Počas najbližších týždňov bude k dispozícii aj v obchode Google Play

Aplikácia OpenAI ChatGPT pre iPhoneZdroj: App Store
Aplikácia OpenAI ChatGPT pre iPhone

Zdroj: OpenAI

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit