Potrebujete satelitný prijímač naozaj jednoduchý na inštaláciu aj na používanie? A hlavne, aby bol lacný a prijímal všetko, čo treba? Tak presne taký je Openbox S3 Mini HD.

V skutočnosti je to aktuálna náhrada populárneho radu prijímačov Openbox S1, S2, S2 MINI, S2 MINI HD+. Jeho prednosťou je plné rozlíšenie Full HD 1080p a univerzálna čítačka kariet. Dodáva sa ako malá čierna škatuľka, ktorá sa zmestí hocikde k televízoru. Môžete si ju umiestniť aj do zásuvky pod televízorom alebo skryť pred zrakmi divákov – konektor s diaľkovým ovládaním sa dá vyviesť na viditeľné miesto. Špecialitou je držiak na pripevnenie na zadnú stranu televízora. Zariadenie sa napája 12 V externým zdrojom.

Adaptér na uchytenie prijímača na zadnú stranu TV alebo na stenu

Adaptér na uchytenie prijímača na zadnú stranu TV alebo na stenu

V zadnej časti nájdete ešte port Jack 3,5 mm, sieťový port RJ45 pre ethernet a dva USB porty 2.0. Jeden je v prednej časti a druhý na boku. Máte tak možnosť jednak prehrávať súbory z USB disku alebo naň nahrávať aktuálne naladený program. Tiež sa dá využiť time-shift, teda posun pri sledovaní aktuálneho vysielania. Z ďalších funkcií je tu napr. možnosť zobrazenia teletextu, vo výbave je časovač a kalendár.

Dodávané diaľkové ovládanie dobre padne do ruky

Dodávané diaľkové ovládanie dobre padne do ruky

Hlavným spôsobom pripojenia TV je HDMI, dá sa využiť aj RF modulátor s možnosťou nastavenia výstupného kanála. Signál tak môžete prijímať aj cez anténny vstup TV. Okrem sieťového pripojenia na internet môžete využiť aj Wi-Fi napojenie po dokúpení externého Wi-Fi adaptéra.

 

Príslušenstvo v dodávke tvorí Mini jack kábel s audio/video výstupom RCA pre staršie TV prijímače, externý IR prijímač, tiež je tu HDMI kábel a diaľkové ovládanie.

Predlžovací kábel pre diaľkové ovládanie prístroja

Predlžovací kábel pre diaľkové ovládanie prístroja

Inštalácia je jednoduchá – vyberiete si jazyk prostredia a potom zvolíte satelit, ktorý máte naladený a chcete ho prehľadávať. Do 2 minút máte prehľadaný satelit 23,5E a nájdené všetky slovenské a české programy. Následne vložíte kódovaciu kartu a môžete sledovať vysielanie. My sme testovali pri spojení s kartou Skylink/IRDETO. Diaľkové ovládanie umožňuje meniť kanály a nastavovať hlasitosť reprodukcie.

Ovládacie prostredie Openbox S3 Mini HD

Ovládacie prostredie Openbox S3 Mini HD

V celkovom hodnotení je Openbox S3 Mini HD základný a lacný prijímač, ktorý si poradí s HD vysielaním a dá sa pokojne umiestniť napr. na zadnú stenu TV. Funguje bez problémov, aktualizáciu softvéru môžete realizovať aj cez internet.

Cena: 61,90 EUR
Zapožičal: AB-COM, www.abcom.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní touchIT, č. 7/2015, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.