Opera má AI s názvom Aria, to nové nie je. Sumarizácia stránok áno.

Popri množstve údajov, ktoré prečítame alebo stránky obsahujú, by sa zišiel aj sumár. To presne dokáže Opera z ponuky menu pre zobrazenú stránku. Je to ideálne riešenie pre dlhé blogové príspevky alebo spravodajské články, ktorých pointu chcete mať sumarizovanú v bodoch. Opera ukazuje svoju novinku vo videu.

Prehliadače sa na seba podobajú ako vajce vajcu a teraz je otázka, kto príde prvý s novou funkciou alebo užitočným vylepšením. Istý model AI chce mať každý prehliadač a postupne to bude trend rozvíjajúcej sa funkcionality. Naposledy prišiel Edge s vlastnosťou, ktorá bude šetriť operačnú pamäť.

Aria ďalej podporuje odpovedanie na otázky používateľa cez hlasovú syntézu. Vie aj kresliť, a to využitím modelu Imagen 2 od Googlu. Aj Brave prichádza s AI modulom. Tu nie sú používatelia takí nadšení.

Vedia totiž, že AI a podobné funkcie majú dopad na súkromie používateľa. Ten má ale aj Facebook a vaša aktivita na ňom, aj keby ste používali ten najviac zabezpečený a anonymný prehliadač. AI v Brave sa dá ale bez problému vypnúť.

Zdroj: Opera

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.