Vďaka podpore Android aplikácií to dáva zmysel.

Nedávno sa špekulovalo o tom, že Google zruší systém Chrome OS a nahradí ho novou platformou, ktorá kombinuje najlepšie prvky systémov Chrome OS a Android. Realita je však taká, že nová platforma zatiaľ nebola predstavená a Chrome OS má pred sebou výbornú budúcnosť. Minulý rok totiž pribudla podpora Android aplikácií a Google nedávno vyhlásil, že všetky tohtoročné Chromebooky budú túto funkciu obsahovať. Aktuálne je totiž podpora aplikácií dostupná len pre vybrané modely.

Integrácia aplikácií pre Android je len začiatok. Google verí, že tento krok bude pre výrobcov motiváciou, aby začali vyrábať zariadenia rôznych faktorov so systémom Chrome OS. Lenovo potvrdilo model Yoga Booku s týmto operačným systémom a Rajen Sheth z Googlu tvrdí, že Chrome OS bude čoskoro dostupný v zariadeniach rôznych faktorov – od konvertibilných a odnímateľných zariadení až po tablety.

Sheth to povedal jednoznačne a jeho tvrdenie potvrdzujú aj aktuálne novinky. Na výstave CES predstavený Chromebook Pro od Samsungu využíva používateľské rozhranie, ktoré je lepšie prispôsobené pre dotykové ovládanie. Jednotlivé ikony a grafické prvky sú o poznanie väčšie v porovnaní s Chromebookmi, ktoré boli doteraz v predaji. Nehovoriac o podpore dotykového pera.

Na tablety s Chrome OS sa tešíme. Vďaka Android aplikáciám totiž ponúknu najdôležitejšiu funkcionalitu Android tabletov a lepší zážitok zo surfovania a práce cez internetový prehliadač v porovnaní s Androidom.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Naživo z CES: Samsung má herný notebook, Chromebooky a najpredávanejšie televízory

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit