Môžete si ich stiahnuť priamo z obchodu Google Play.

Zariadenia s operačným systémom Chrome OS dostanú čoskoro prístup do obchodu Google Play. Z neho si budú môcť používatelia stiahnuť a spustiť aplikácie, ktoré sú vytvorené pre platformu Android. Naznačuje to nové nastavenie „Enable Android Apps to run on your Chromebook“ (povoliť spúšťanie Android aplikácií na Chromebooku), ktoré bolo dočasne dostupné vo vývojárskej verzii 51 operačného systému.

Pokiaľ používateľ toto nastavenie aktivoval, objavila sa obrazovka s obchodom Google Play, ako je vidno na titulnom obrázku. Google funkciu pomerne rýchlo odstránil z ponuky, ide však o dôkaz prepojenia oboch systémov – Androidu a Chrome OS. Nie je to náhoda, Google už minulý rok umožnil vývojárom, aby testovali a spúšťali aplikácie priamo v prehliadači Chrome.

Otázkou je, či sa obchod Google Play objaví neskôr v každej verzii prehliadača Chrome, alebo ostatne iba súčasťou systému Chrome OS. Predpokladáme, že Google túto funkciu oficiálne predstaví 18. mája počas konferencie Google I/O a vtedy možnože ponúkne odpoveď aj na našu otázku.

Nastavenie vo vývojárskej verzii systému Chrome OS, ktoré umožňuje spúšťať aplikácie pre Android. Google ho pomerne rýchlo odstránil

Nastavenie, ktoré sa na krátku dobu objavilo vo vývojárskej verzii systému Chrome OS

Zdroj: 9to5google

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit