KaiOS Technologies môžete poznať podľa operačného systému KaiOS, napríklad v Nokiách.

Táto firma a Mozilla ohlásili spoluprácu. Ako sami tvrdia pre zdravší mobilný internet pre každého. Správu priniesol server ghacks.net, vyhlásenie je dostupné aj na webe kaiostech.com.

Operačný systém Firefox OS, pod ktorým je podpísaná Mozilla bol uvoľnený v roku 2016 ako open-source. Práve jeho zdrojové kódy poslúžili pri návrhu KaiOS, ktorý je dnes vidieť v tzv. hlúpych telefónoch. Telefónoch, ktoré nemajú v sebe Android, no že by boli hlúpe, sa o nich nedá hovoriť.

kaiostechV KaiStore nájdete viac ako 400 aplikácií ako napríklad Google Assistant, WhatsApp, YouTube, Facebook a Google Maps. Operačný systém podporuje 3G/4G LTE, Wi-Fi, GPS a NFC.

O systéme ešte budeme počuť viac, KaiOS Technologies sa chystá jeho výraznejšie prepracovanie po stránke dostupných technológií. Nechýba podpora pre HTML 5, na ktorom je vlastne systém samotný postavený, vylepšenia sa týkajú aj nových bezpečnostných protokolov (napríklad TSL 1.3), podpory pre 3D hry cez WebGL 2.0 alebo WebP a AV1 pre nové formáty obrázkov a videa.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Firefox Private Network: Surfujte na internete výrazne bezpečnejšie

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.