Udiať by sa tak malo v roku 2022.

Po predstavení operačného systému ColorOS 12, ktorý je založený na Androide 12 sa zistilo, že nový softvér je kompatibilný s rôznymi typmi zariadení vrátane tabletov a skladacích smartfónov. Práce na skladacom zariadení dokonca potvrdil aj jeden z vrcholových manažérov spoločnosti.

Zástupcovia spoločnosti odhalili plány na vydanie produktov novej generácie, zariadení internetu vecí a podrobnosti o novej stratégii rozvoja elektronického obchodu. Hovorca spoločnosti Oppo ďalej potvrdil vydanie prvého tabletu v prvej polovici roka 2022, kedy je naplánované uvedenie skladacieho zariadenia aj spoločnosťou Vivo. 

OPPO X 2021 v rozloženom staveZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
OPPO X 2021 v rozloženom stave

Riaditeľ spoločnosti tiež prezradil, že Oppo na trh uvedie smartfóny vo viacerých dizajnových vyhotoveniach. Inými slovami, Oppo začne vyrábať skladacie modely a ďalšie jedinečné zariadenia. Termín uvedenia nových produktov je iba hrubo načrtnutý na prvú polovicu roka 2022.

Minulý rok Oppo predstavilo koncept rolovacieho smartfónu Oppo X 2021. Okrem toho spoločnosť v spolupráci s japonským dizajnérskym štúdiom Nendo pripravuje trojnásobne skladací smartfón, takže nie je vylúčené, že aj tieto zariadenia sa dočkajú svojho komerčného uvedenia.

Oppo je aktuálne na čínskom trhu tretím najväčším výrobcom smartfónov (nad 600 dolárov) a očividne má namierené ešte vyššie. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.