Čínsky Oppo veľmi výrazne investuje do skladacích telefónov a snaží sa cenu takýchto telefónov stlačiť výrazne dole.

Do redakcie sme si vyžiadali potenciálne najpredávanejšiu skladačku od tejto firmy a je ňou Find N2 Flip. Je to telefón, ktorý má samozrejme Google služby a je postavený na operačnom systéme Android 13.

Oppo Find N2 Flip
Oppo Find N2 Flip

Jeho displej má uhlopriečku 6,8 palca, je to AMOLED displej 2520 × 1080 s frekvenciou 120Hz. V našom prípade je pamäťová kapacita 8 GB RAM a 256 GB pre používateľa. Je to dual SIM telefón, procesorom je MediaTek Dimensity 9000+. Na zadnej strane telefónu 50 Mpx (f/1.8) hlavný fotoaparát + 8 Mpx širokouhlý. Predná kamera má rozlíšenie 32 Mpx. K dispozícii je čítačka odtlačkov prstov na pravom boku. Je prirodzene o 5G telefón s plnohodnotným portom USB-C, je tu rýchle nabíjanie 67 W a batéria má kapacitu 4300 mAh.

Súčasťou dodávky je napájací zdroj, kábel a priesvitný ochranný obal zložený z dvoch častí. Ako sme si vyskúšali, telefón sa pokojne zmestí v zloženom stave do vrecka nohavíc. V otvorenom stave je úplne rovný. Jeho výhodou je vysoký jas displeja a aj jeho tenké rámčeky.

Oppo Find N2 Flip
Oppo Find N2 Flip pri selfie fotení

Na vonkajšej strane telefónu je 3,26 palcový AMOLED displej s rozlíšením 382 × 720 pixelov. Na tomto displeji môžu byť rôzne animácie, ale aj ikony najpoužívanejších aplikácií. Tiež tu vidíte detaily o prichádzajúcom hovore, predpoveď počasia alebo informácie o udalostiach z kalendára. S výhodou sa dá využiť pri realizácii selfie fotiek realizovaných pomocou zadných fotoaparátov.

Telefón budeme teraz testovať a zistíme, ako sa s ním pracuje a ako fotografuje. Test zverejníme čoskoro.

Zdroje: vlastné, OPPO

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.