Séria OPPO Find X8 bude zrejme dostupná aj mimo Číny.

Modelový rad OPPO Find X8 sa objavuje v únikoch čoraz častejšie. Vlajkové lode spoločnosti OPPO v prípade minuloročnej generácie boli dostupné len na čínskom trhu, podľa posledných informácií by to však malo byť tento rok inak. Kvalitné vlajkové lode s prémiovou výbavou by sa mali dostať aj do ostatných krajín, nemali by teda byť výhradou len pre čínsky trh.

Rôzne certifikácie teda potvrdzujú, že modely zo série OPPO Find X8 by mali byť dostupné aj v krajinách ako je Thajsko, Singapur či Indonézia. Nechýba ale ani európska certifikácia, ktorá naznačuje globálnu dostupnosť modelov aj u nás. Medzi krajinami by nemalo chýbať ani Slovensko, avšak konkrétne informácie sa zrejme dozvieme až na predstavení modelov.

OPPO Reno12 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
OPPO Reno12 Pro 5G

V základe však vieme, že najlacnejší, teda základný model série, by mal mať vo výbave čipset MediaTek Dimensity 9400 a displej by mal mať veľkosť uhlopriečky 6,7″. Pôjde o 120 Hz displej s FHD+ rozlíšením. Fotoaparát bude mať tri snímače, hlavný 50 Mpx doplní 50 Mpx ultraširokouhlý a periskopický snímač s 3x priblížením. Model bude dostupný v štyroch farebných prevedeniach ako je čierna, biela, modrá a ružová. Batéria bude mať kapacitu 5700 mAh a podporovať bude 80 W káblové nabíjanie.

Pro verzia smartfónu bude obsahovať niekoľko zmien ako je 6,8″ displej, fotoaparát s teleobjektívom, 5800 mAh batéria a 50 W bezdrôtové nabíjanie. Dostupný bude v troch farebných prevedeniach, teda v čiernej, bielej a modrej. Predstavenie týchto smartfónov sa očakáva 21. októbra v Číne. V prípade globálneho predstavenia sa modely o niečo oneskoria, ukázať by sa ale mohli do konca tohto roka. OPPO Find X8 Ultra by mal byť predstavený až začiatkom budúceho roka, aj v prípade čínskej verzie.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.