Zostavy fotoaparátov sa za ostatných niekoľko rokov výrazne zväčšili.

Aj keď existujú pádne dôvody prečo sa tak deje, ich rozmery sú pri niektorých modeloch smartfónov už takpovediac “cez čiaru”. Pokiaľ sa už ani vám nepozdáva tento dizajnový smer moderných smartfónov, pozrite sa na nové riešenie od spoločnosti Oppo.

Zo zverejneného videa nie je zatiaľ jasné, či výsuvný fotoaparát okrem schopnosti sa vysúvať, ponúka aj pokročilé fotografické funkcie. V krátkom klipe sa môžeme pozrieť na nenápadný objektív (pravdepodobne) hlavného fotoaparátu, ktorý sa po otvorení aplikácie na fotografovanie jemne vysunie.

Video takisto ukazuje, že súčasťou výbavy je aj funkcia detekcie pádu, ktorá v prípade krízovej situácie objektív automaticky skryje do tela smartfónu. Okrem tejto praktickej funkcie je na základe spotu zrejmé, že smartfón aj pri použití tejto technológie pohyblivého fotoaparátu zostáva vodoodolný.

Oppo však o novom riešení neprezradilo už žiadne ďalšie detaily. Z textu na fotoaparáte sa pritom dozvedáme, že veľkosť senzora je 1/1,56-palca, ohnisková vzdialenosť 50 mm a clona f/2.4. Veľkosť senzora je tak totožná s 50 Mpx hlavným a ultraširokouhlým fotoaparátom, ktoré sa nachádzajú aj v modeli Find X3 Pro. Spomínaný senzor je IMX766. Ohnisková vzdialenosť pritom naznačuje, že ide o 2× teleobjektív.

Očakávame, že viac o novom riešení spoločnosti Oppo sa dozvieme už budúci týždeň. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.