Súbežne bolo predstavené aj 30 W rýchle bezdrôtové nabíjanie VOOC Flash.

Čínska spoločnosť včera odhalila, že pripravovaná vlajková loď – model Reno Ace, dokáže svoju batériu nabiť už za 30 minút pomocou štandardu pre rýchle nabíjanie, ktorý je schopný dosiahnuť až 65 W výkon. Nová technológia je oficiálne predstavená pod názvom 65W Super VOOC Fast Charge 2.0, spolu s ďalšími dvoma technológiami – 30 W Wireless VOOC Flash Charge a VOOC Flash Charge 4.0.

Super VOOC 2.0 je pokračovaním šialene rýchlej Super VOOC technológie, ktorá bola predstavená minulý rok spolu s Oppo Find X v edícii Lamborghini. Najnovšia verzia sa oficiálne dostane na trh so smartfónom Reno Ace už 10. októbra. Spoločnosť Oppo tvrdí, že 4 000 mAh batéria smartfónu sa dokáže nabiť doplna za 30 minút.

Keď možnosti tejto technológie “rozmeníme na drobné”, tak napríklad 27% kapacity je možné nabiť už za necelých 5 minút.

Na dosiahnutie týchto rýchlostí spoločnosť Oppo použila polovodiče Gallium Nitride (GaN), ktoré skracujú čas nabíjania a zmenšujú veľkosť nabíjacieho adaptéra. Na zabezpečenie maximálnej bezpečnosti je v adaptéri, kábli a smartfóne obsiahnutých päť bezpečnostných prvkov.

Bezdrôtové 30 W nabíjanie VOOC Flash Charge dokáže 4 000 mAh batériu nabiť do 80 minút. Je kompatibilné so štandardom Qi, takže aj zariadenia, ktoré nemôžu prijímať viac ako 5 W alebo 10 W, môžu používať túto technológiu, aj keď v obmedzenom režime. Aby sa predišlo nechcenému prehriatiu, spoločnosť Oppo uviedla, že prijala niekoľko opatrení pre hardvér, HDVC a funkciu detekcie cudzích objektov.

Technológia VOOC 4.0 takisto dosahuje výkon 30 W. Spoločnosť toto riešenie označuje ako budúcnosť rýchleho nabíjania pre všetkých. V porovnaní s VOOC 3.0 bude o 12 % rýchlejšia, čo znamená, že 67 % nabije za 30 minút a 100 % za 73 minút. Testy boli merané na 4 000 batériách. Vďaka optimalizovanému algoritmu VFC sa čas nabíjania posledných 10 % kapacity batérie spomaľuje.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Táto nabíjačka vám nabije smartfón za 15 minút

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.