Tento telefón prináša kamerový systém s technológiou MariSilicon X a dvoma snímačmi IMX766 od Sony s rozlíšením 50 Mpx. Ďalej je tu 120 Hz displej s miliardou farieb. Tiež je tu vlajkový SoC čip s podporou 5G a 80 W nabíjanie SUPERVOOC. Zaujímavá je ikonická funkcia Hasselblad Natural Colour Calibration.

Rad Find prichádza v čistom dizajne a podporou samostatného obrazového procesora s neurálnou sieťou. Je to špecialista na nočné zábery.

4K Ultra Night Video a fotografie

Nočné video predstavuje pre inteligentné telefóny stále veľkú výzvu. Firma OPPO tak navrhla špeciálnu obrazovú jednotku MariSilicon X na zachytenie detailov aj v noci.

OPPO Find X5 Pro
Odfotil OPPO Find X5 Pro

Jednotka MariSilicon X, založená na 6 nanometrovom výrobnom procese využíva umelú inteligenciu a pokročilý algoritmus redukcie šumu. Dokáže detegovať a redukovať šum v každej snímke, pritom zachováva jemnejšie detaily, tón pleti a presnosť farieb.

Výsledkom je štvornásobné zlepšenie vnímaného rozlíšenia nočného videa, menšia zrnitosť a výborná reprodukcia farieb. Zrealizujete tak nočné video v režime 4K Ultra Night Video, pričom video vyzerá veľmi dobre.

Find X5 Pro je vybavený širokouhlým a ultraširokouhlým fotoaparátom s veľkosťou snímača 1/1,56″. Širokouhlý fotoaparát je vybavený päťosovým systémom optickej stabilizácie obrazu, ktorý v kombinácii s použitými algoritmami zlepšuje potlačenie chvenia rukou, znižuje šum a ostrí scény.

OPPO Find X5 Pro
Odfotil OPPO Find X5 Pro

Vďaka úzkej spolupráci so spoločnosťou Sony na prispôsobení snímača IMX709 pre predný fotoaparát Find X5 Pro integrovala spoločnosť OPPO technológiu MariSilicon X. Tá zaisťuje, že selfie snímky budú vyzerať veľmi dobre, s detailnejšou štruktúrou a presnejšou reprodukciou farieb. Selfie kamera sa automaticky prepína z 80° na 90° širokouhlý záber podľa typu fotenej scény.

Futuristický design s prémiovým vzhľadom

Zadná strana telefónu Find X5 Pro je vyhotovené z keramiky je k dispozícii vo farbách Ceramic White a Glaze Black. Tento hladký keramický zadný panel je dvakrát pevnejší než bežný sklenený panel a dvakrát účinnejší pri odvode tepla. A Find X5 Pro je vďaka krytiu IP68 samozrejme taktiež odolný proti striekajúcej vode a prachu.

Displej má uhlopriečku 6,7 palca, má zakrivené hrany a ide o AMOLED displej. Vďaka rozlíšeniu WQHD+ a 100 % pokrytiu farebného gamutu P3 zobrazuje 10-bitová obrazovka telefónu Find X5 Pro viac než 1 miliardu farieb. Spoločnosť OPPO zaviedla u modelu Find X5 Pro stmievanie obrazovky s 8192 úrovňami, čím šetrí zrak.

Najvýkonnejšia vlajková loď OPPO

Find X5 Pro je poháňaný viacjadrovým procesorom Snapdragon 8 Gen 1. Integrovaný grafický procesor Qualcomm 2022, založený na kompaktnom 4 nm výrobnom procese, ponúka o 30 % vyšší výkon a o 25 % vyššiu energetickú účinnosť než predchádzajúce generácie, naviac s rozšírenými možnosťami umelej inteligencie (AI).

OPPO Find X5 Pro
Kamery v OPPO Find X5 Pro

OPPO vybavila telefón dvojčlánkovou batériou s kapacitou 5000 mAh, čo je nárast o viac než 11 % oproti modelu Find X3 Pro. Find X5 Pro prináša taktiež funkciu Battery Health Engine, ktorá pomáha udržať optimálnu životnosť batérie po dlhší čas – až 1600 nabíjacích cyklov. To je zhruba dvojnásobok štandardnej životnosti.

OPPO Find X5 Pro
OPPO Find X5 Pro

S 80 W technológiou nabíjania SUPERVOOC sa Find X5 Pro dá nabiť z takmer prázdneho stavu na 50 % len za 12 minút a s 50W technológiou AIRVOOC sa telefón bezdrôtovo nabije na 100 % za 47 minút.

Rozhranie ColorOS 12.1

Rozhranie ColorOS 12.1 prináša v kombinácii s operačným systémom Android 12 od Google prináša tiež funkcie ochrany súkromia, pričom zachováva plný prístup do obchodu Google Play. Nová funkcia Multi-Screen Connect umožňuje súčasne pracovať na počítači so systémom Windows aj na telefóne.

OPPO Find X5 Pro
Bezpečnostné certifikácie OPPO Find X5 Pro

Najvyššou prioritou ColorOS je zachovanie súkromia a bezpečnosti dát. V roku 2021 získal Find X3 Pro ako prvý čínsky smartfón certifikáciu MDfPP.

Dizajn OPPO Find X5

OPPO Find X5 má nenápadné, ale pritom prémiové prevedenie, s mliečnym matným sklom a šasi odolným proti odtlačkom prstov. Je k dispozícii v čiernej alebo bielej farbe a jemná zrnitosť tejto 90 % mliečnej textúry vytvára takmer hodvábny lesk.

Zvuk v nových slúchadlách

Prvá generácia slúchadiel OPPO Enco X si získala popularitu vďaka špičkovému akustickému výkonu a elegantnému designu. OPPO pokračuje v spolupráci so spoločnosťou Dynaudio a predstavuje najnovšiu verziu svojich špičkových bezdrôtových slúchadiel OPPO Enco X2.

OPPO Enco X2
OPPO Enco X2

Enco X2 sa vyznačujú koaxiálnou konštrukciou s dvoma meničmi. Výškový menič sa stará o vysoké frekvencie, s frekvenčnou odozvou od 20 Hz do 40 kHz a poskytuje vynikajúcu prechodovú odozvu aj vysoké rozlíšenie naprieč vysokými frekvenciami. Druhým je 11 mm dynamický menič, ktorý je vnútri vybavený ľahkou membránou a poskytuje bohaté basy.

OPPO Enco X2
OPPO Enco X2

OPPO Enco X2 ponúkajú tiež schopnosť potlačenia šumu s maximálnou hĺbkou 45 dB a maximálnou šírkou 4 kHz. Vďaka podpore Bluetooth 5.2 a LHDC 4.0 podporuje OPPO Enco X2 dátový tok až 900 kb/s, čo v spojení s Find X5 Pro ponúka verný zvuk od zdroja až k ušiam.

Zdroje: OPPO, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.