Inovácie za posledných pár mesiacov nabrali na obrátkach.

Mohli sme tak vidieť rôzne inovácie od výrezov v displejoch, vyskakovacích selfie kamier, čítačiek odtlačkov prstov v displejoch až po dizajn vodopádových displejov. Práve pri poslednej inovácii sa zastavíme, pretože spoločnosť Oppo podala patent, v ktorom je zobrazený smartfón s displejom zakriveným po všetkých štyroch stranách. Toto dizajnové riešenie by sa však dalo dosiahnuť iba pomocou ďalšej novej technológii umiestnenia senzorov pod displejom, ktorú si taktiež Oppo patentovalo.

Patenty znázorňujú svetelný senzor a infračervený svetelný senzor, ktoré môžu byť umiestnené zospodu displeja. Toto riešenie by mohlo úplne odstrániť potrebu akéhokoľvek výrezu v displeji alebo čela smartfónu. Technológia by mohla fungovať s Micro LED alebo OLED displejmi.

Pred pár mesiacmi spoločnosť Oppo predstavila zariadenie s vodopádovým displejom po stranách, ale myšlienka, v ktorej sú všetky štyri hrany zahnuté smerom k rámu, taktiež nie je nová. Xiaomi si už vo februári patentovalo podobné zariadenie so štyrmi zahnutými hranami a selfie kamerou pod displejom. Spoločnosť Oppo na MWC v Shanghai tiež predstavila svoje riešenie selfie kamery pod displejom. To naznačuje snahu spoločnosti vytvoriť smartfón so 100% pomerom obrazovky k telu.

Aktuálne sa na trh dostali iba dva smartfóny s vodopádovým displejom. V prípade týchto zariadení (Huawei Mate 30 Pro a Vivo NEX 3) je však zahnutie vedené iba po ich dlhších stranách.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro sa stáva novým kráľom mobilnej fotografie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.