OPPO uviedol na slovenský trh telefón Reno11 F 5G. K prednostiam patrí celkom dobré fotenie, veľmi pekný displej a dlhá výdrž na batériu.

Telefón sme testovali v modrej farbe, okrem toho existuje aj v zelenej. Zadná časť je veľmi štýlová, pripomína rozbúrený oceán. Operačný systém je ColorOS, ktorý vychádza z Android 14 a telefón plnohodnotne podporuje Google služby.

OPPO Reno11F 5GZdroj: Touchit.sk
OPPO Reno11F 5G

Fotografická výbava

Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 64 MPx a patrí k hlavnej výhode tohto telefónu. Video je možné zaznamenávať do rozlíšenia 4K. Vo fotografiách je dostatočné množstvo detailov a celkovo sú fotografie podané veľmi dobre.

Výhodou je aj inteligentný nočný režim. Okrem hlavného fotoaparátu používa Reno 11F 5G aj ultraširokouhlý 8 Mpx fotoaparát, pokrýva 112° zorného poľa.

Odfotil OPPO Reno11F 5G tesne pred západom slnkaZdroj: Touchit.sk
Odfotil OPPO Reno11F 5G tesne pred západom slnka

Reno 11F si celkom dobre poradil aj fotením portrétu. Kombinuje pritom pokročilé rozpoznávanie tváre a detekciu objektov s ochranou tónov pleti a funkciami na vylepšenie obrazu.

Fotografickú výbavu dopĺňa 32 Mpx selfie kamera, ktorou sa dá aj dobre vlogovať. Štýlový modul Sunshine Ring naviac odráža svetlo a okrem toho, že dobre vyzerá, je aj odolný proti striekajúcej vode podľa certifikátu IP65. Vydrží tak aj poriadny lejak bez toho, aby sa orosil.

Technologická výbava

O rýchly a plynulý výkon systému ColorOS 14 stará nová procesor MediaTek Dimensity 7050. Na test sme mali verziu s kapacitou pamäte pre používateľa 256 GB a 8GB RAM (plus virtuálne rozšírenie o ďalších 8 GB). Pomocou funkcie ROM Vitalisation možno ušetriť až 23 GB miesta z celkovej kapacity 256 GB variantu Reno11 F 5G komprimáciou nepoužívaných dát a odstránením duplicitných súborov. Pamäť pre používateľa sa dá rozšíriť na 2 TB pomocou microSD karty a vychutnať si tak množstvo filmov a hier. Reproduktor je len jeden na spodnej strane.

OPPO Reno11F 5GZdroj: Touchit.sk
OPPO Reno11F 5G

Dlhá výdrž batérie

S batériou s kapacitou 5000 mAh vydrží Reno11 F 5G na cestách viac ako jeden deň a výrobca sľubuje zachovanie výdrže aj po štyroch rokoch každodenného používania. Výkon nabíjania je až 67 W SUPERVOOCTM a Reno11 F 5G sa takto nabije na 30 % len za 10 minút a na 100 % len za 48 minút. Nabíjačka telefónu však nie je v dodávke.

OPPO Reno11F 5GZdroj: Touchit.sk
OPPO Reno11F 5G

Výrobca navyše podporuje s programom bezplatnej ochrany batérie na 4 roky. Počas tejto doby môžete využiť jednu bezplatnú výmenu batérie v prípade, že kapacita telefónu pri bežnom používaní viditeľne klesne. Program bezplatnej ochrany batérie sa vzťahuje len na smartfóny zakúpené u autorizovaných partnerov OPPO.

OPPO Reno11F 5GZdroj: Touchit.sk
OPPO Reno11F 5G

Efektný displej

Tenký a ľahký telefón s hrúbkou 7,54 mm a hmotnosťou 177 g je pohodlný na prenášanie a zmestí sa do vrecka. 120 Hz AMOLED displej telefónu Reno11 F 5G s uhlopriečkou 6,7 palca zaistí živé zobrazenie. Rámček displeja má hrúbku len 1,47 mm a tak sa zdá, že celá predná strana telefónu je pokrytá displejom. Pomer plochy displeja k celkovému telu je až 93,4 %. Jas displeja je 1100 nitov, modulácia PWM je 2160Hz pod 90 nitov a displej je šetrný k očiam.

OPPO Reno11F 5GZdroj: Touchit.sk
OPPO Reno11F 5G

Cena: 379 eur

Predaj: Orange, O2, Nay a Digitall.sk

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.