OPPO má so sériou Reno13 priniesť zážitok ako z vlajkovej lode.

Modelový rad OPPO Reno12 tento rok priniesol používateľom nové technológie v kombinácii so strednou triedou smartfónov. V cenovej kategórii vyššej strednej triedy tak mohli získať vysoký výkon vďaka čipsetu MediaTek Dimensity 7300 Energy, rýchle 80 W nabíjanie aj AI fotoaparát. Na strednú triedu to bola slušná výbava, modely však majú svoje „ale“, čo sme si overili aj v našom teste modelu Pro. Budúci rok by sa však čínska spoločnosť mala posunúť ďalej a priniesť smartfón, ktorý výbavou prekoná všetky modely strednej triedy.

OPPO sa so sériou Reno snaží zaujať bežných používateľov, ktorí chcú prémiovú výbavu. To sa mu doteraz skvele darilo, avšak budúci rok by sme mali byť svedkami skutočného vylepšenia série. Model OPPO Reno13 Pro sa totiž stal teraz cieľom známeho leakera s prezývkou Digital Chat Station. Ten informuje o výraznom zvýšení výkonu, o čo by sa mal postarať čipset MediaTek Dimensity 9300. Stále však podľa neho pôjde o strednú triedu smartfónov.

OPPO Reno12 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
OPPO Reno12 Pro 5G

Prítomná by mala byť aj odolnosť voči vode a prachu. Už v prípade série Reno12 sme pritom mali možnosť využiť krytie na úrovni IP65 spolu s technológiou, vďaka ktorej displej smartfónu fungoval aj v prípade obliatia vodou. Leaker poukazuje na to, že túto odolnosť si majú smartfóny zachovať a kombinovať sa má aj s ďalšími prémiovými špecifikáciami. Spomína najmä teleobjektív, ktorý má mať 50 Mpx a pôjde o ďalšiu skvelú súčasť telefónu. 50 Mpx teleobjektív sme však už videli aj v tohtoročnej generácii.

V neposlednom rade ale upriamuje pozornosť aj na nabíjanie, konkrétne to bezdrôtové. OPPO je celkovo známe tým, že rýchlosť nabíjania je na veľmi vysokej úrovni a aj bezdrôtové nabíjanie v prípade Reno13 Pro bude rýchle. Prítomnosť bezdrôtového nabíjania v sérii Reno13 bude ale novinkou. V hre je aj možnosť, že bude magnetické, teda pohodlnejšie na využívanie.

Predstavenie série OPPO Reno13 prebehne budúci rok. Nakoľko séria Reno12 bola predstavená v júni, môžeme očakávať, že sa stretneme s podobným obdobím predstavenia. Na konkrétne informácie si ale budeme musieť počkať, zatiaľ sa môžeme sústrediť na predstavenie modelov z radu Find X8. To by malo byť v konečnom dôsledku aj globálne.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.