OPPO patrí do klubu výrobcov, ktorí to myslia so Slovenskom smrteľne vážne. Noviniek tejto značky je dosť a výhodou je aj cenová politika tejto značky.

OPPO Reno7 5G s ochranným obalom
OPPO Reno7 5G s ochranným obalom dobre padne do ruky

Akurát do ruky

OPPO prichádza s uhlopriečkou 6,43 palca, je to typ AMOLED s podporou 90 Hz a pomerom strán 20:9. V ruke sa drží pohodlne a je to veľmi ľahký telefón – má len 173 gramov a hrúbku 7,81 mm. Na recenziu sme ho mali v modrej farbe. Telo je urobené tak, že sa v zadnej časti trbliece a pôsobí to exkluzívne. Dodávané plastové puzdro tento efekt mierne utlmí, ale nezruší celkom. Celkovo tento telefón pôsobí dojmom drahšieho zariadenia, než v skutočnosti je.

OPPO Reno7 5G s vystupujúcim modulom pre objektívy
OPPO Reno7 5G s vystupujúcim modulom pre objektívy

Fotografovanie

Hlavnou charakteristikou tohto telefónu je kvalita fotiek a tiež videa. Reno7 5G ponúka fotoaparát s rozlíšením 64 MPx plus vylepšenie umelou inteligenciou. Je to špecialista na portréty, pričom sú tu dostupné efekty ako pri digitálnej zrkadlovke – ide hlavne o rozostrenie pozadia. 

Fotenie s OPPO Reno7 5G
Fotenie s OPPO Reno7 5G

Reno7 5G je okrem 64 Mpx hlavného fotoaparátu vybavený aj 2 Mpx makro fotoaparátom a 8 Mpx širokouhlým fotoaparátom so zorným polom 118°. Predná selfie kamera má 8 Mpx. Sú tu funkcie ako 4K video, panoráma a pod. Z kreatívnych funkcií je to rozostrenie pri portréte, vymladenie tváre, Selfie HDR a ďalšie.

Selfie fotografovanie s OPPO Reno7 5G
Selfie fotografovanie s OPPO Reno7 5G

Nabíjanie a výdrž na batériu

Ďalšou výhodou tohto telefónu je systém extra rýchleho nabíjania SUPERVOOC. Takto je Reno7 5G tiež špecialista na rýchle nabíjanie. Nevyberateľná batéria má kapacitu 4500 mAh a pomocou dodávanej 65 W nabíjačky si telefón nabijete za zhruba 35 minút. S telefónom vydržíte pracovať na batériu celý deň, vydrží aj celú noc.

Výkonná 64 W nabíjačka v dodávke OPPO Reno7 5G
Výkonná 64 W nabíjačka v dodávke OPPO Reno7 5G

Pamäťová výbava s microSD kartou

Nezaostáva ani pamäťová výbava – je to 8 GB RAM, čo na telefón tejto triedy pohodlne postačuje a mali sme výbavu s 256 GB pamäťovou kapacitou. OPPO má technológiu RAM Expasion, ktorou pôvodných 8 GB dokáže rozšíriť napr. o ďalšie 3 GB a to z pamäťovej kapacity pre používateľské dáta.

Veľkou výhodou je to, že ide o Dual SIM telefón a je tu navyše aj možnosť rozšírenia pamäťovej kapacity o microSD kartu. Môžete mať teda v telefóne dve SIM karty a k tomu ešte aj microSD kartu.

Procesor a porty

Procesorom je 8-jadrový MediaTek MT6877 Dimensity 900 so 6 nm technológiou. Operačným systémom je Android 11 s nadstavbou ColorOS 12. Okrem typu USB-C (v skutočnosti USB 2.0) portu je tu aj 3,5 mm jack pre slúchadlá, resp. mikrofón. Samozrejmosťou je NFC, GPS a WiFi 6.

Porty na spodnej strane OPPO Reno7 5G
Porty na spodnej strane OPPO Reno7 5G

Vyhodnotenie

V celkovom hodnotení ide o zaujímavý telefón pre človeka, ktorý chce za svoje peniaze čo najviac. Má pútavý dizajn, dobre sa s ním fotografuje, využiť sa dá aj rýchle nabíjanie. Oceňujeme kompletnú dodávku aj s napájacím zdrojom. Vyskúšali sme ho aj pri videách, zaujímavý je efekt rozostretého pozadia aj v tomto prípade.

Príklady fotografií

Cena: 499 eur (NAY.sk)

Zdroje: vlastné, OPPO

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.