Spoločnosť Oppo sa pripojila ku konzorciu Wireless Power Consortium minulý rok v januári.

To mohlo naznačovať, že bezdrôtové nabíjačky z tejto spolupráce by mohli byť čoskoro aj realitou. To sa však nestalo a spoločnosť namiesto toho predstavila vlastnú 30 W technológiu bezdrôtového nabíjania VOOC. Podľa portálu GizChina by sme túto technológiu nabíjania mohli čoskoro vidieť aj na komerčných zariadeniach.

Minulý rok spoločnosť Oppo ukázala prototyp smartfónu so selfie kamerou pod displejom. Tento prototyp tiež obsahoval podporu 30 W bezdrôtového nabíjania VOOC, ktoré používa prispôsobenie procesu nabíjania v reálnom čase a výkonné komponenty, aby sa zabezpečilo efektívnejšie a bezpečnejšie nabíjanie a zároveň sa zabránilo prehriatiu.

Očakávalo sa, že táto technológia rýchleho bezdrôtového nabíjania bude súčasťou série Oppo Find X2, ale to sa nestalo. Oppo však uviedlo, že úspešne dokončili výskum a vývoj a nabíjanie je technicky pripravené na spustenie. Zástupca spoločnosti spomenul, že 30 W bezdrôtová nabíjacia technológia VOOC môže byť implementovaná v jednom zariadení spolu so 65 W technológiou SuperVOOC 2.0, ktorá sa nachádza práve v spomínanom modeli Find X2 Pro. Avšak  ďalej nebolo vysvetlené, prečo nakoniec túto technológiu v novom vlajkovom smartfóne Oppo nepoužilo.

Oppo spolu s OnePlus, Vivo, Realme a iQOO sú súčasťou spoločnosti BBK Electronics. Technika nabíjania VOOC spoločnosti Oppo sa jej sesterskými značkami používa už roky pod iným názvom (OnePlus – Dash, Warp). 

Nedávno sa ku konzorciu Wireless Power Consortium pripojilo dokonca aj OnePlus, ktoré vyjadrilo snahu uviesť zariadenia s podporou bezdrôtového nabíjania. Ak je to pravda, mohli by sme dočkať prepracovanej verzie 30 W bezdrôtovej nabíjacej technológie VOOC aj v sérii OnePlus 8, ktorá by mala byť predstavená o niekoľko týždňov.

Zdroj: GizChina

Titulný obrázok: BGR India

Prečítajte si aj:

Samsung prinesie najnovšiu verziu používateľského rozhrania One UI aj pre niektoré staršie modely

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.