Zakladateľ Microsoftu Bill Gates otvorene priznáva zlyhanie v oblasti mobilných zariadení.

Sám Gates si s odstupom času uvedomuje, že práve strata Androidu je jeho najväčšou chybou. Napriek tomu hľadá aj pozitíva, ktoré vidí najmä v silnom systéme Windows a nástrojoch balíka Office.

Microsoft spustil operačný systém Windows Mobile ako svoj vlastný operačný systém pre mobily už v roku 2000. Bohužiaľ, neskoršie zariadenia so systémom Windows Phone 7 neboli kompatibilné s aplikáciami Windows Mobile.

Aktualizácia systému prišla v roku 2012, kedy Microsoft predstavil Windows Phone 8, avšak staršie modely nemohli byť aktualizované. Problém predstavovala aj nemožnosť aktualizácie mobilu Lumia 900 na systém Windows Phone 8, ktorý bol jednou z vlajkových lodí.

Nemalé problémy predstavoval aj nedostatok aplikácií či odmietnutie spoločnosti Snapchat v otázke príchodu do obchodu s Windows Phone aplikáciami.

Microsoft tak v roku 2015 spustil Windows 10 Mobile, avšak podpora zo strany výrobcov a vývojárov sa značne znížila. Definitívny koniec životnosti systému Windows pre mobilné zariadenia prinesie až 10. december 2019.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil nový Terminál pre Windows 10. Je k dispozícií na stiahnutie