Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Orange sa stane prvým globálnym telekomunikačným operátorom, ktorý do svojej siete integrujeme revolučný terabitový satelitný komunikačný systém O3b mPOWER, aby podporil rastúci dopyt po pripojení v Afrike.

Orange, popredný svetový poskytovateľ telekomunikačných služieb, prítomný v 18 krajinách v Afrike, bude prvým telekomunikačným operátorom, ktorý nasadí priekopnícky O3b mPOWER satelitný komunikačný systém novej generácie spoločnosti SES, operujúci na strednej orbite Zeme. Exponenciálne tým rozšíri svoje služby spotrebiteľom aj firmám, počnúc Stredoafrickou republikou.

O3b mPOWER je dnes svetovo jediný vyvíjaný a plne financovaný negeostacionárny orbitálny systém širokopásmového pripojenia. Systém bude umiestnený vo vzdialenosti iba 8 000 kilometrov od povrchu Zeme a bude motorom pre riešenia s vysokou priepustnosťou a nízkou latenciou, ktoré možno bez problémov integrovať do existujúcich pozemných sietí. Po uvedení do prevádzky v roku 2022 poskytne O3b mPOWER celosvetovo vyššiu priepustnosť o mnoho terabitov, a podporí tak digitálnu transformáciu a prijatie cloudu prakticky kdekoľvek na planéte.

Vysoko flexibilná satelitná zostava O3b mPOWER sa skladá zo satelitov na strednej obežnej dráhe (MEO) s ultra vysokou kapacitou, nízkou latenciou a vysokým výkonom. Každý z až 5 000 plne prispôsobiteľných a ovládateľných lúčov možno v reálnom čase meniť a škálovať tak, aby vyhovoval požiadavkám zákazníkov. Systém je vhodný pre tuzemskú chrbticovú mobilnú sieť, rovnako ako pre medzinárodné budovanie IP komunikačných kanálov.

Orange je od roku 2017 jedným z prvých zákazníkov, ktorí si osvojili súčasnú generáciu služieb O3b na strednej orbitálnej dráhe od spoločnosti SES. Orange je so svojou významnou prítomnosťou v Afrike a na Strednom východe a so satelitnými bránami v niekoľkých krajinách na kontinente dôležitým strategickým partnerom pre SES. S O3b mPOWER systémom Orange výrazne posilní svoje kapacity nízkej latencie na strednej orbite, čím podporí rast dopytu po širokopásmových riešeniach vychádzajúce zo stále rastúcej zákazníckej základne, z nového využívania digitálneho priestoru a finančných služieb. Revolučný systém umožní spoločnosti Orange ponúkať vysokorýchlostnú a nepretržitú konektivitu a súčasne rozširovať geografický dosah.

Okrem toho, stredoafrická pobočka Orange zosoží jedinú sieť s viac obežnými dráhami na svete, zužitkovaním satelitov SES na strednej a geostacionárnej dráhe na pripojenie a agregáciu 2G / 3G prevádzky z roztrúsených základňových staníc po celej krajine k hlavnej sieti v hlavnom meste Bangui. To dá operátorovi jediný zdroj pre chrbticovú mobilnú sieť a základný IP konektivitu, a tiež užívanie konzistentnosti a plynulosti medzi službami na strednej a geostacionárnej orbite

„Sme nadšení, že sme partnermi a sme medzi prvými, ktorí zavádzajú inovácie so spoločnosťou SES a že budeme schopní ponúknuť vysoko kvalitné pripojenie aj v najodľahlejších lokalitách Stredoafrickej republiky. Toto dlhodobé partnerstvo je plne v súlade s naším poslaním budovať chytrejšie a otvorené siete s cieľom preklenúť digitálnu priepasť v Afrike a zvýšiť rýchlosť a geografický dosah našej siete,“ povedal Jean-Luc Vuillemin, výkonný viceprezident spoločnosti Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Táto nová dohoda predstavuje veľmi dôležitý míľnik pre obe naše spoločnosti aj pre celé odvetvia. S inovatívnym systémom O3b mPOWER prináša Orange a SES revolúciu na telekomunikačnom trhu a v spôsobe, akým je možné siete rozšíriť a zlepšiť,“ povedal JP Hemingway, generálny riaditeľ SES Networks. „Vďaka schopnosti poháňať širokú škálu telekomunikačných potrieb, vrátane mobilnej chrbticovej siete a vysoko výkonného cloudového pripojenia, je O3b mPOWER – spolu s ďalšou pozemnou infraštruktúrou – kľúčom k prepojeniu vzdialených a nedostatočne obsluhovaných regiónov ekonomicky najvýhodnejšou cestou.“

Značky: